Pro3 bestaat tien jaar en trakteert op 9 november met boomplanting en minicongres

Foto: Pro3

Pro3 bestaat 10 jaar! In november 2009 opgericht als samenwerkingspartij van de Partij van de Arbeid en GroenLinks en D66-leden, is Pro3 dé lokale progressieve partij. Tien jaar lang werd politiek bedreven vanuit onze uitgangspunten ‘Sociaal, Schoon en Slim’. Het thema voor het jubileumfeest is dan ook: ’10 jaar Pro3 in Beweging’.

Lindebomen in de 3 kernen

Bij een feest hoort een traktatie en wat Pro3 betreft is dat een duurzame traktatie! Werden eerder dit jaar de 10-jarigen in onze gemeente getrakteerd op een minimoestuin, komend weekend worden er lindebomen geschonken aan de gemeenschap, één in elke kern van onze gemeente. Voor Kaatsheuvel is in onderling overleg de plaats bepaald op het Ferdinand Bolplein bij buurthuis Pannenhoef. Aanbieding van de boom en planting vindt plaats op zaterdag 9 november a.s. om 10.00 uur. Voor Loon op Zand en De Moer is nog geen geschikte plaats voor een lindeboom bekend, deze zullen op een later tijdstip geplant worden. Wie hiervoor suggesties heeft kan dit melden aan de jubileumcommissie van Pro3 via [email protected].

Minicongres over Democratische Uitdaging

Inwoners betrekken bij wat er in hun gemeente gebeurt past precies bij de uitgangspunten van Pro3. Sinds 2015 is in de wet verankerd dat inwoners het recht hebben om de gemeente uit te dagen als zij denken dat zij een dienst beter kunnen uitvoeren dan de gemeente. Deze Democratische Uitdaging is het onderwerp van een minicongres op zaterdagmiddag 9 november om 14.00 uur in De Gildenbond in Kaatsheuvel. Roel van Gurp, directeur Casade en 1e Kamerlid voor GroenLinks, houdt een inleiding en begeleidt de discussie tussen fractievoorzitters van de lokale politieke partijen en genodigden. Wilt u hierbij ook aanwezig zijn en deelnemen aan het gesprek, dan bent u van harte welkom.

Pro3 gaat vol plannen en vol energie de komende 10 jaar in! Doet u mee? Meld u dan als lid aan via www.pro3.nu of per mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen