112

Kinderen onwel in zwembad Droomgaard Kaatsheuvel

Foto: FPMB

Bij Droomgaard in Kaatsheuvel zijn woensdagavond een groot aantal kinderen ziek geworden na het bezoek aan het zwembad. In de middag constateerde Droomgaard al een verhoogde concentratie chloor in het water van het zwembad.

Droomgaard regelde een gespecialiseerd bedrijf om dit op te lossen. Dit bedrijf controleerde de pompen en het water en voerde herstelwerkzaamheden uit. De situatie leek daarmee opgelost.

Aan het einde van de middag gingen de kinderen weer het water in. Ongeveer twintig van hen kregen echter last van hun ogen en huid. Zij zijn naar de huisartsenpost gegaan.

Vanwege de grote hoeveelheid klachten, nam deze rond 23.00 uur contact op met de Veiligheidsregio. Die richtte een ‘medisch unit’ in. ,,Hier waren medewerkers van de ambulance, een arts en medewerkers van de gemeente aanwezig. Zo’n acht tot tien kinderen zijn hier uiteindelijk nagekeken.” Zij konden daarna naar huis.

De woordvoerster geeft aan dat de politie ter plekke moest komen omdat de gemoederen even hoog opliepen. ,,Campinggasten vroegen zich af hoe dit kon gebeuren. Agenten hebben de boel gesust.” Het zwembad is donderdag tot nader orde gesloten.

Bron: FPMB / Brabants Dagblad

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen