Laatste verkoopdag Emté supermarkt Kaatsheuvel

Foto: Google Streetview

Vandaag is de laatste verkoopdag van Emté supermarkt in Kaatsheuvel. De winkel wordt omgebouwd tot Jumbo supermarkt. De winkel sluit om 13.00 uur. Honderden artikelen zijn met 50% korting afgeprijsd! Ook de winkels in Enschede en Den Bosch sluiten vandaag de deuren. Daarmee komt er een einde aan de Emté supermarktketen. Emté had op zijn hoogtepunt 130 filialen.

Medewerker Piet Koolen van Emté Kaatsheuvel zei vanmorgen in het NOS Radio 1 journaal: “Ik heb 45 jaar bij Emté Supermarkten gewerkt. De start meegemaakt, de keten helpen opbouwen tot 130 winkels en vandaag moet ik de deur sluiten. Dat doet me toch wel wat, ja”.  Wrang noemt hij ook het feit dat de slagerij van Emté zeven jaar achter elkaar werd uitgeroepen tot ‘beste slagerij van Nederland’. “Ja, mooie prijzen, maar morgen bestaan we niet meer”, zegt hij enigszins bitter.

Een aantal klanten van de Emté vindt het maar raar dat de Emté aan de Poolsestraat in Kaatsheuvel wordt omgebouwd tot een Jumbo welke op 19 juni wordt geopend. Terwijl er 400 meter verderop ook een Jumbo zit. “Wat is dat nou voor geks? Ik snap er niks van.”

Sinds de jaren 90 zijn er al veel supermarktketens verdwenen uit het Nederlandse straatbeeld. De bekendste zijn natuurlijk C1000, Edah, Super de Boer en Konmar. Ook namen als Bas van der Heijden, Dagmarkt, Konmar, Basismarkt, Digros, Golff, Jac Hermans, Lekker & Laag en Sanders zijn niet meer.

De verwachting is dat er de komende jaren meer namen van supermarktketens gaan verdwijnen. De top-3 (AH, Jumbo en Plus) lijkt alleen maar groter te willen worden.

Bron: NOS

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen