Eva van der Kaa: “Ik zou er graag iemand bij willen hebben”

Foto: Balkenende Media

Met haar Volkswagen Golf leidt Eva van der Kaa (35) toekomstige verkeersdeelnemers op en helpt ze hen op weg naar hun rijbewijs. Vanaf jongs af aan is Eva geïnteresseerd in autorijden. Sinds 2009 rijdt ze daarom ook met een grote letter ‘L’ op haar auto rond om optimaal gebruik te maken van haar interesse: auto’s.

“Voordat ik begon als rijinstructrice volgde ik een opleiding tot verzorger. Helaas was het niet mogelijk daarmee iets te doen, vanwege mijn zwakke rug”, vertelt Eva. “Mijn oom en tante hadden destijds zelf een eigen rijschool en zeiden tegen mij:’waarom word je geen rijinstructrice? Je vindt het rijden leuk!’, eigenlijk ben ik mede daardoor de opleiding gaan volgen en ben ik voor mezelf begonnen.” De auto waar Eva haar lessen in biedt is een Volkswagen Golf: een ‘sportieve wagen’, aldus Eva. “Ik weet het gaspedaal ook wel te vinden als het moet. Dat moet ook wel kunnen toch.”

Foto: Balkenende Media

Op dit moment draait Eva haar rijschool in haar eentje. “Ik zou er graag iemand bij willen hebben. Niet per se dat hij of zij uren van mij over gaat nemen, maar dat we samen meer uren kunnen maken; ’s avonds of op zaterdagen”, zegt ze. De rijschool heeft op dit moment niet genoeg ruimte om elke nieuwe leerling van een plek te voorzien. “Ik heb gewoon een wachtrij. Ik zou graag zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk aan hun rijbewijs willen helpen, zonder dat zij hiervoor eerst een halfjaar in een wachtrij hebben hoeven wachten.”

Eva vindt het een fantastisch leuk beroep, maar dit is niet het beroep wat zij wil volhouden totdat haar AOW haar tegemoet komt. “Nee, daar ben ik ook echt pas voor mezelf een paar maanden geleden achter gekomen. Ik had uiteindelijk nog heel erg graag examinator willen worden, maar dat laat mijn vooropleiding helaas niet toe”, Vertelt ze. Misschien wordt het dan geen auto met een grote ‘L’ erop, maar Eva wil nog wel altijd werk doen waarbij ze genoeg achter het stuur zit. “Misschien ambulancechauffeur, dat lijkt me wel boeiend. Maar ik heb nog wel even gelukkig en iets in de autobranche blijf ik zeker wel doen”, zegt Eva glimlachend.

Tekst: Luuk de Vocht


De ondernemer van de maand augustus werd mogelijk gemaakt door:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden