Keurslager William Martens: ‘Een leuke verrassing om ondernemer van de maand te zijn’

William Martens runt sinds 4,5 jaar een keurslager. “De keurslager van mijn voormalige baas kwam te koop te staan. Ik had de keuze: of zonder werk komen te zitten of de keurslager overnemen. Ik heb gekozen voor overname en dat is uiteindelijk goed gelukt!”

Martens vertelt: “Eigenlijk wilde ik eerst bakker worden, maar toen ik bij een bakker ging werken kwam ik erachter dat ik het niet leuk vond om ’s nachts te werken.” Martens heeft altijd al interesse in het vak gehad en met voeding willen werken. “Ik krijg in mijn keurslager een half rund binnen waar ik goede producten van kan maken en anderen blij van worden. Ik vind het vak ook erg mooi en leuk. Je maakt van niks hele mooie producten.”

Ondernemen en afwisselend werk

“Het leukst aan ondernemen is de vrijheid die je hebt en dat je zelf jouw ideeën uit kan werken. Ik verkoop bijvoorbeeld alleen nog maar vlees met een goed verhaal.” Dit houdt in dat de dieren een goed leven hebben gehad in ruime stallen en er zo weinig mogelijk gebruik wordt gemaakt van antibiotica. Het vak is volgens Martens ook erg afwisselend, omdat Nederland vier verschillende seizoenen heeft met ieder een ander vleessoort. “We hebben net het barbecue-seizoen achter de rug en zo komen de feestdagen er alweer aan.”

Waardering van de klant

“Ik voel een stukje waardering van mijn klanten nu ik ondernemer van de maand ben. Daar ben ik trots op. Het is echt fijn dat alle energie die ik in mijn werk steek gewaardeerd wordt door de mensen in het dorp.” Of Martens had verwacht dat hij ondernemer van de maand zou worden? “Nee, haha. Ik was er niet mee bezig omdat ik zes dagen per week in de winkel sta. Dus dat was een leuke verrassing!”

Keurslager William Martens
Oranjeplein 31
Loon op Zand

Tekst: Marit Koopmanschap


De ondernemer van de maand juli werd mogelijk gemaakt door:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden