112

Hennepkwekerij Kaatsheuvel ontmanteld, Zeeman winkel gaat deze week niet meer open (update)

De politie heeft donderdagmorgen de hennepkwekerij in de woning boven de Zeeman ontmanteld. In totaal zijn er circa 300 planten vernietigd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht volgens het Brabants Dagblad.

De waterschade in de winkel van Zeeman is zodanig dat het filiaal deze week in ieder geval niet meer open gaat. Een deel van de kleding en andere winkelwaren is nat geworden en kan niet meer verkocht worden.

Het personeel werd al vroeg in de ochtend gebeld, dat de brandweer in het pand aanwezig was vanwege wateroverlast. Het water liep via de ingang van de winkel naar buiten. Ook de stroom was uitgevallen.

Een overbuurman heeft geen idee wie er woont. “Vorig jaar is er een huurder ingetrokken die we nooit hebben gezien. Elke avond ging het licht wel aan maar dat kan ook via een tijdschakelaar zijn aangegaan. We hebben er in zijn geheel niets van gemerkt”.

Samen met wethouder Kees Grootswagers is ook burgemeester Hanne van Aart even poolshoogte komen nemen. Ze kijkt bedenkelijk, alweer hennep in een woning, midden in de winkelader door het centrum van Kaatsheuvel. ,,We zijn aan het uitzoeken wie de eigenaar van het pand is en wie de bewoner”, zegt Van Aart. Over de consequenties bestaat geen misverstand: de bovenwoning gaat voor drie maanden op slot. De gemeente Loon op Zand heeft hiervoor de regels net aangescherpt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen