Verkeersregelaarsteam Loon op Zand ontvangt extra bijdrage RABO-bank stimuleringsfonds

Foto: Verkeersregelaarsteam gemeente Loon op Zand

Het verkeersregelaarsteam Loon op Zand heeft een druk jaar achter de rug. Wij zijn door bijna alle organisatoren van evenementen in onze gemeente benaderd om voor hen de verkeersregelaars te organiseren. Gelukkig konden wij al deze aanvragen succesvol in behandeling nemen en de in de vergunning voorgeschreven verkeersregelaars aan de organisatoren leveren.

Daaruit blijkt onze kracht. De organisator hoeft niet op zoek naar verkeersregelaars. Hij heeft geen omkijken naar de wettelijk voorgeschreven kleding en de benodigde communicatie middelen. Voor een kleine vergoeding regelen wij alles. Ook zijn wij in enkele buurgemeente in de Langstraat actief geweest. Als wij elders kunnen helpen doen wij dat graag. Daarom ook langs deze weg een hartelijk dank aan onze vrijwilligers welke belangeloos in weer en wind en gelukkig ook met mooi weer zorgen dat een evenement verkeerstechnisch veilig en vlot kan verlopen. Onze vrijwilligers ontvangen geen vergoeding. De geldelijke bijdrage gebruiken wij voor onze lopende kosten (bv-verzekeringen, website, bankkosten e.d.) en aanschaf en vervanging van onze materialen. Vooral de portofoons en de kleding zijn een kostbare zaak.

Op het gebied van communicatie had het bestuur nog een grote wens namendlijk de aanschaf van een repeater. Met een repeater wordt het portofoonverkeer versterkt zodat wij over grotere afstand kunnen communiceren met onze posten. Onderling contact is van enorm belang voor de veiligheid rondom een evenement. Onderling door kunnen geven waar eventueel problemen zijn en waar extra ingegrepen moet worden. Tijdens de laatste Kerstklokkenloop bleek het nut maar weer. Met een gehuurde repeater contact met alle posten vanaf het Blauwe meer tot aan de Loonse Molenstraat. Zonder repeater geen verbinding.

Na een eerdere bijdrage vanuit het stimuleringsfonds van de RABO-bank hebben wij wederom een aanvraag ingediend om met dat geld een repeater te kunnen aanschaffen zodat wij die bij alle grootschalige evenementen kunnen inzetten. De beoordelingscommissie heeft hierop positief gereageerd zodat wij de repeater kunnen gaan kopen. Hiervoor zijn wij de RABO Bank uiteraard zeer erkentelijk en willen de bank ook langs deze weg hiervoor bedanken. Het komt de totale veiligheid rondom een evenement ten goede.

Nieuwsgierig geworden? Heeft U ons nodig? Wilt U ook verkeersregelaar worden? Neem contact op met onze coördinator, David Ekstein telefoon 06-57428887 of kijk op onze website www.vkrteamloonopzand.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen