KDC bestuur zoekt vrijwilligers

Foto: KDC

Het bestuur van de Klussen en Diensten Centrale wenst iedereen een gelukkig en gezond Nieuwjaar en heeft een goede suggestie als u op zoek bent naar een zinvolle vrijetijdsbesteding en tegelijk een goed voornemen voor 2018. Wordt vrijwilliger bij een van de activiteiten van KDC in en vanuit het Vrijwilligershuis aan de Schotsestraat 4c te Kaatsheuvel.

We willen met onze kringloopwinkel (Spullenbank) vaker open zijn maar daar zijn meer vrijwilligers voor nodig die een ochtend in de week de winkel willen bestieren. Kleding uitzoeken, kassa draaien, spullen uitstallen enzovoort allemaal zoals een echte kringloopwinkel draait.

Er zijn veel verzoeken om hulp van hulpbehoevenden die via de balie van KDC binnen komen en om wachttijden te voorkomen zoeken we nog klussers die mensen thuis (vaak senioren die het zelf niet meer kunnen) kleine klussen gaan doen. Ben je niet zo handig maar ben je wel goed in administratie dan zijn ook daar klussen voor. Zeker in maart en april als de belastingformulieren ingevuld moeten worden maar ook hulp bij het op orde brengen van de administratie of postmaatjes zijn nodig.

Het Repair Café wil uitbreiden naar overdag en ook daar zijn extra handige vrijwilligers voor nodig. Ben je handig en wil je bijdragen aan een duurzame wereld meld je dan aan bij KDC Repair cafe. Op maandag, woensdag en donderdagochtend kunnen onze baliemedewerkers en medewerkers van de spullenbank alle informatie geven. In 2016 hebben we samen ongeveer 1400 klussen gedaan en in 2017 zullen we daar ruim overheen gaan. Met het nieuwe KDC Vrijwilligershuis aan de Schotsestraat4c te Kaatsheuvel als thuisbasis wordt het mogelijk om samen nog meer voor onze lokale gemeenschap te kunnen betekenen. Kom eens kijken in het Vrijwilligershuis of kijk op de website www.kdc-loz.nl of onze facebookpagina

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen