112

Politie sluit veertig chalets op camping en arresteert 3 personen

Foto:

Kaatsheuvel – Op zondagochtend 16 oktober 2016 vond een integrale handhavingsactie plaats op een camping aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel. Politie en gemeente Loon op Zand voerden gezamenlijk deze controle uit. Het doel was o.a. controle van de aanwezige personen en het nachtregister. Daarnaast werd ook de vergunningvoorwaarden en brandveiligheid onder de loep genomen.

In het driehoeksoverleg tussen Gemeente, Openbaar Ministerie en Politie was gezamenlijk besloten tot de multidisciplinaire controle van deze locatie. De identiteit van alle aanwezigen werd gecontroleerd en wordt nader vergeleken met de vermeldingen in het verplichte nachtregister van de camping. Er werden drie personen door de politie gearresteerd. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. Twee van hen hadden nog vonnissen openstaan. De derde persoon stond te boek als ‘ongewenst vreemdeling’ en is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Brandveiligheid

Met betrekking tot de brandveiligheid werden een aantal tekortkomingen geconstateerd. Op grond van deze bevindingen ondernam de gemeente Loon op Zand direct bestuurlijke maatregelen. Een veld van circa veertig chalets werd gesloten en verzegeld voor het publiek. Enkele chalets waren verhuurd. Voor de personen die daar verbleven is elders onderdak verzorgd.

Lees ook:

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen