Gidswandelingen in juli in Dongen en ’s Gravenmoer

Foto: UIT.punt

Op zondag 10 juli staat in Dongen de dorpswandeling Achterberg op de agenda. Tijdens deze wandeling maak je kennis met de cultuurhistorie van Dongen.

De befaamde 19e-eeuwse schilders van de Haagse en Larense school verkozen juist de ‘Achterberg’ om het dorpse landleven vast te leggen. Met name het stuifgebied de ‘Bergen’ oefende een grote aantrekkingskracht uit op de reizende kunstenaars. Ook het rijke verleden van de schoenindustrie komt aan bod. De gids vertrekt om 11.00 uur vanaf brasserie Winkk, Hoge Ham 124 in Dongen.

Zondag 17 juli kun je mee met de dorpswandeling in ’s Gravenmoer. De gids volgt elke maand een andere route in het dorp, dat ook wel het ‘Giethoorn van het Zuiden’ wordt genoemd. Hier vertrekt de gids om 11.00 uur, vanaf de parkeerplaats van restaurant SED, Hoofdstraat 75 in ’s Gravenmoer.

Beide wandelingen duren ongeveer 1,5 uur. Volwassen betalen 2 euro voor deelname. Aanmelden is niet nodig.

Jaarplanning inloopwandelingen 2016
Tot en met oktober zijn er maandelijks inloopwandelingen in Dongen en ’s Gravenmoer. Daarnaast zijn er regelmatig fietstochten in het buitengebied onder leiding van een gids. Het jaaroverzicht met data vind je op www.delooierij.nl en www.verrassend-dongen.nl of kun je gratis afhalen, onder andere bij museum De Looierij aan de Kerkstraat 33 in Dongen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen