Onderdompelweek kwartiermaker begonnen

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

Met een goed verzorgd ontbijt bij B&B De Giechelaar in Loon op Zand is maandagochtend de onderdompelweek van kwartiermaker Emiel Kuijpers begonnen.

Deze week gaat hij op zoek naar het DNA van De Langstraat. In 5 dagen reist hij met zijn team kris kras door de gemeenten Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. “We spreken ruim 100 mensen over de kansen die deze streek te bieden heeft. Nederland is in trek als vakantieland. We willen zelf ervaren hoe De Langstraat hiervan kan profiteren.”

Wim Luijendijk, burgemeester Loon op Zand, wenste de kwartiermaker namens de vier gemeenten veel succes en vooral veel plezier toe. “Het is geen straf om de week zo te beginnen. Deze B&B is als een paradijs: serene rust, een prachtige tuin, een heerlijk ontbijt: echt een visitekaartje voor de streek. Dat mogen meer mensen ontdekken en dat kan door samen te werken. Ik ben heel benieuwd wat deze week gaat brengen.”

Mart Emmen, eigenaresse van B&B De Giechelaar, was meteen in voor een aftrapmoment op haar locatie. “Met 4 miljoen bezoekers per jaar voor de Efteling en 2 miljoen bezoekers voor nationaal park De Loonse en Drunense Duinen zou ik stijf vol moeten zitten. Dat is helaas niet zo. Ik hoop door samenwerking meer uit de markt te kunnen halen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen