Actieweek Verkeersveiligheid van 6 tot en met 12 juni: Let jij ook op?

Foto: VVN

Brabant staat volgende week bol van de activiteiten voor veilige deelname aan het verkeer. Ook in de regio Hart van Brabant, van een fietscheck in Loon op Zand op woensdag 8 juni tot een opfriscursus verkeerskennis in Goirle op donderdag 9 juni. Het is namelijk Actieweek Verkeersveiligheid van 6 tot en met 12 juni.

Het draait deze week om veilige deelname aan het verkeer. Met als extra focus ‘Let jij ook op?’. Want even een appje sturen of een e-mailtje checken, veel te vaak is onoplettendheid de oorzaak van een ongeluk. Brabanders beloven daarom om de ogen op de weg te houden, en niet op de mobiel.

In actie komen
Lokale bedrijven en gemeenten, scholen en verkeersveiligheidsorganisaties: er zijn in de regio Hart van Brabant veel mensen die tijdens deze week in actie komen. Samen staan en gaan zij voor NUL verkeersdoden in Brabant.

Belofte on tour
Tijdens de actieweek krijgen Brabanders in alle regio’s de vraag om ‘hun ogen op de weg te houden en niet op hun mobiel’. In de regio Hart van Brabant gebeurt dat op dinsdag 7 juni bij ROC Stappegoor van 9.00 tot 13 uur. Zij doen de belofte door op een enorme, rode button te drukken. Het promoteam NUL houdt via een groot scherm het aantal beloftes bij tijdens hun bezoeken aan de regio’s. Daar doen ze onder meer ook testjes met de mensen.

Wat is waar te doen?
Een greep uit de acties in de regio:
o Brabant Veilig Voorlichtingsteam bezoekt op 7 juni ROC Stappegoor Tilburg;
o fietscheck in Loon op Zand op woensdag 8 juni op het marktplein;
o opfrisochtend verkeerskennis in Goirle op 9 juni;
o fietscheck in Kaatsheuvel op vrijdag 10 juni op het marktplein;

Zie ook: Veilig Verkeer Nederland houdt fietscheck in Loon op Zand en Kaatsheuvel

Kijk voor alle acties op www.nulverkeersdodenbrabant.nl/acties.

NUL-boodschap
Brabant gaat voor NUL verkeersdoden is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, gemeenten, diverse verkeersveiligheidspartners en lokale initiatiefnemers. Doel is om het aantal verkeersdoden in Brabant terug te dringen. De campagne is er voor iedereen die vindt dat elk verkeersslachtoffer er één teveel is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen