Informatiebijeenkomst omwonenden nieuw dorpshuis Loon op Zand

Foto: Gemeente Loon op Zand

LOON OP ZAND – Op 19 maart 2024 waren de direct omwonenden van het nieuwe dorpshuis in Loon op Zand uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst in het Witte Kasteel.

Onder leiding van verantwoordelijk wethouder Mandemakers namen de architecten van De Twee Snoeken en Houtman Landschapsarchitecten de omwonenden mee in de laatste versie van het voorlopig ontwerp. Hierin werden onder andere de plattegronden, de gevelaanzichten, de verschillende impressies van het ontwerp én de openbare buitenruimte getoond en verduidelijkt. De genodigden hadden tijdens de informatiebijeenkomst de ruimte om vragen te stellen.

Positieve én kritische geluiden

Het voorlopig ontwerp en de bijbehorende impressies werden goed ontvangen. Ook waren er kritische geluiden die door de gemeente en architecten zijn opgehaald en komende periode onderzocht en meegewogen worden in de fase van voorlopig ontwerp naar definitief ontwerp.

  • In relatie tot geluidsoverlast zijn er zorgen over de locatie van de aparte ingang van de sportzaal/nooduitgang aan de zijkant van de voorzijde.
  • Omwonenden geven aan de hoge ramen aan de achterzijde, bedoeld voor inval van daglicht, in de avond lichtoverlast kunnen geven uit de sportzaal. De wens is om te onderzoeken hoe dit in de avond verduisterd kan worden, zodat er geen hinder is van het licht in de avond voor omwonenden.
  • Er wordt nog eens kritisch gekeken naar de hoogte van de sportzaal.
  • In verband met het geluid worden ook de installaties op het dak van het nieuwe dorpshuis opnieuw bekeken en beoordeeld.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Loon op Zand, de heer P. van der Borgt, via: 06-81904152 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen