Inloopavond over de opvang van vluchtelingen en statushouders in Waalwijk 5 september

Foto: Google Streetview

Vanaf 12 september vangt de gemeente Waalwijk vluchtelingen en statushouders op in het voormalig NH hotel aan de Bevrijdingsweg in Sprang-Capelle (gemeente Waalwijk). Die locatie grenst aan onze gemeente. De kans dat u de nieuwe, tijdelijke bewoners straks tegenkomt is groot, want ze zullen hun boodschappen doen en vrije tijd doorbrengen in zowel Sprang-Capelle en Waalwijk als in Kaatsheuvel.

Hebt u vragen?

Mail dan naar [email protected]. U kunt ook veel informatie vinden op www.waalwijk.nl/opvangvluchtelingen. Voor 12 september komt er een telefoonnummer om specifieke mondelinge vragen te beantwoorden. Dat nummer kunt u straks vinden op de website van gemeente Waalwijk.

Inloopavond

Op maandag 5 september is er van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond in het hotel voor het stellen van vragen.

Opvang in hotelgebouw voor 1 jaar

Hotel Waalwijk Beheer stelt het hotelgebouw beschikbaar voor de periode van 1 jaar. Dit gebouw staat leeg en is snel beschikbaar en daarmee geschikt om gehoor te geven aan de spoedvraag van het Rijk. Het verblijf voor de Oekraïense vluchtelingen en statushouders is goed maar sober en doelmatig. De Oekraïense vluchtelingen en statushouders zullen hun dag invullen met werken als dat mogelijk is. De statushouders kunnen starten met hun inburgering. De gemeente Waalwijk doet er alles aan om de opvang van de Oekraïense vluchtelingen en statushouders veilig te laten verlopen. Er is dag en nacht beveiliging aanwezig. Daarnaast is er een locatiemanager en ondersteuning van de locatiemanager. Zij zorgen samen met medewerkers en vrijwilligers dat het verblijf voor deze mensen zo goed mogelijk verloopt.

Vrijwilligers gezocht

Waalwijk nodigt mensen die zich vrijwillig in willen zetten om mee te helpen van harte uit om zich aan te melden! Dat kan via bovenstaand mailadres of tijdens de inloopavond.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen