Uitbetaling tweede bedrag energietoeslag

Foto: Pixabay

LOON OP ZAND – Het aanvragen van de energietoeslag kon tot en met 30 juni 2022. Onlangs verscheen in het nieuws dat het kabinet een tweede bedrag van €500 wil uit keren. Dit bedrag is bedoeld voor huishoudens met een laag inkomen om de hoge energiekosten te compenseren. Als de Eerste en Tweede kamer akkoord gaan met dit plan krijgen de gemeenten opdracht om dit uit te voeren.

Voor de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk gaat Baanbrekers deze uitbetaling waarschijnlijk weer regelen. Als de tweede regeling doorgaat ontvangt iedereen die de eerste energietoeslag al heeft ontvangen, automatisch ook de tweede toeslag. U hoeft hier niets voor te doen. Heeft u een laag inkomen en heeft u nog geen energietoeslag ontvangen? Zodra er bekend is over de aanvraagprocedure van de tweede regeling communiceren we dat via onze website, social media en in lokale kranten.

Geldloket

Eén op de vijf mensen lukt het niet altijd alle rekeningen op tijd te betalen. Vooral niet in tijden waarin veel kosten stijgen. Wacht vooral niet te lang met het bespreekbaar maken van uw financiële situatie. Hoe eerder u hulp zoekt, hoe makkelijker het is om problemen te voorkomen of op te lossen. Soms zijn enkele tips al genoeg om weer verder te kunnen. Het geldloket helpt u hierbij: [email protected] of bel 0416–289 247.

Bron: Gemeente Loon op Zand

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen