Alle stemmen Gemeenteraadsverkiezing Loon op Zand worden herteld

Foto: Jan Heijs

KAATSHEUVEL – Na een korte bijeenkomst van het Hoofd- en Centraal Stembureau op Het Klavier in Kaatsheuvel vanochtend is besloten alle stemmen in de gemeente Loon op Zand opnieuw te tellen. Er waren vanuit de partijen Pro3 en VVD verzoeken daartoe gekomen. Om ‘politieke gemoedsrust’ te bieden, is met de hertelling ingestemd.

De verschillen tussen partijen zijn op sommige punten heel klein. Met name bij de toedeling van de tweede restzetel spant het erom. Deze belandde nu bij het CDA maar het scheelde weinig of ze zou bij VVD of Pro3 terechtkomen.

Burgemeester Hanne van Aart: “Niemand denkt dat er fouten zijn gemaakt bij de eerste telling. Alle controles kloppen, er zijn geen onverklaarbare stemmen bijgekomen of weggevallen, het verschil tussen het aantal ingeleverde stempassen en het aantal uitgebrachte stemmen is minimaal. We gaan nog één keer alle ingediende 8.986 biljetten checken en kijken of ze allemaal in de juiste enveloppe zitten en of de totalen inderdaad kloppen. Als om 18.30 uur het Hoofd- en Centraal Stembureau weer bijeenkomt, verwacht ik dat we de uitslag en de zetelverdeling kunnen herbevestigen en is iedereen gerustgesteld.” Ze noemt het ‘het bieden van politieke gemoedsrust’.

Openbaar

De hertelling in Loon op Zand vindt momenteel plaats in de theaterzaal van Het Klavier in Kaatsheuvel en is in principe vrij toegankelijk, mits het proces van hertelling zelf niet wordt verstoord.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen