De auto- fiets stemstraat: een blijvertje

Milieustraat Kaatsheuvel
Foto: In Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – Je afval naar de milieustraat brengen en meteen even stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen? Dat kan op woensdag 16 maart in de gemeente Loon op Zand.

Vorig jaar ontstond het idee vanuit de coronamaatregelen. Maar al gauw bleek dat het stemmen vanuit de auto of vanaf de fiets in de milieustraat in Kaatsheuvel meer voordelen biedt dan alleen bescherming tegen besmetting. Bij slecht weer hoef je niet uit te stappen en bij mooi weer ga je lekker op de fiets en hoef je niet eens af te stappen. En als je tussen 13.00 uur en 16.00 uur komt kun je tegelijkertijd je afval wegbrengen, want de milieustraat aan de Liechtensteinstraat in Kaatsheuvel is op 16 maart gewoon geopend.

Het stemmen in de auto- fiets stemstraat werkt eenvoudig. Bij de ingang krijgen automobilisten en fietsers een korte uitleg, een rood potlood en een stembiljet. Een stukje verderop wordt een stemhokje met uitschuifbare lades tegen het portier of naar de fiets gereden. Stemmers kunnen blijven zitten en hebben zo toch plek voor het uitvouwen van het stemformulier.

De stemhokjes zijn gemaakt door medewerkers van de buitendienst. De lades zitten op verschillende hoogtes. Het maakt dus niet uit of je met een lage of hoge auto komt, het past altijd. En er zitten stootrandjes aan de la zodat auto’s kan niet beschadigd worden.

De auto- fiets stemstraat is op 16 maart geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen