Zilveren erepenning voor oud-wethouder Bruijniks

Foto: Pix4Profs / Joris Buijs

KAATSHEUVEL – Tijdens een afscheidsreceptie dinsdagmiddag in Het Klavier in Kaatsheuvel ontving oud-wethouder Gerard Bruijniks uit handen van burgemeester Hanne van Aart de zilveren erepenning van de gemeente Loon op Zand. In haar toespraak roemt de burgemeester zijn onovertroffen dossier- en mensenkennis.

Na ruim twaalf jaar in de Loonse politiek, waarvan tien als wethouder, stapte Gerard Bruijniks eind vorig jaar onverwacht uit het gemeentebestuur. Er was een verschil van inzicht ontstaan met zijn partij, GemeenteBelangen. “Maar”, zoals burgemeester Hanne van Aart het uitdrukte “een man als Gerard laat je niet zomaar gaan.”

Rondje

Ze citeerde in haar woordje uitgebreid uit het collegebesluit. Dat memoreerde hoe Bruijniks iedere dag begon met een rondje over ‘zijn’ afdelingen. Een praatje hier, een vraag daar en geregeld een gulle lach. “Gerard was een zeer gewaardeerde collega.”

Vele projecten passeerden zijn bureau. In eigen gemeente ging dat, onder heel veel meer, over Het Bruisend Dorpshart en het integrale bestemmingsplan De Wereld van de Efteling 2030. Regionaal maakte Bruijniks zich onder meer sterk voor de snelfietsroute F261, van Waalwijk via Loon op Zand naar Tilburg. En onder zijn regie zag de Regionale Energie- en KlimaatStrategie (REKS) het levenslicht. Landelijk vertegenwoordigde hij onze provincie in de Commissie Informatiesamenleving.

Het collegebesluit en de burgemeester beschrijven hoe, ondanks de hoeveelheid dossiers en dagelijkse contacten die Bruijniks had, hij altijd het gevaar van sleur en werken op de automatische piloot wist te ontwijken. “Te allen tijde kwam hij tot in de puntjes voorbereid ter tafel, hij miste niks. De Loonse samenleving verliest met het vertrek van Gerard een excellente wethouder.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen