Onthulling attentiestenen: herinnering historische gebouwen

Foto: RBT de Langstraat

KAATSHEUVEL – Samen met de Heemkundekringen ‘Loon op ’t Sandt’ en ‘de Ketsheuvel’ onthulde wethouder Suzan Mandemakers vanmiddag de plaatsing van zes attentiestenen in de gemeente Loon op Zand. De officiële onthulling vond plaats voor café Du Nord aan het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel.

De foto’s en teksten op de attentiestenen markeren de prominente gebouwen in de gemeente of de vroegere functie die een huidig gebouw ooit kende. Het doel van de attentiestenen is om het verdwenen erfgoed en de historische hoogtepunten onder de aandacht te brengen. In totaal zijn er nu twintig attentiestenen in de gemeente Loon op Zand.

Initiatief

De attentiestenen zijn gemaakt door Woudstra architecten. Al in meerdere gemeentes zijn diverse attentiestenen te bewonderen. Het initiatief om de stenen naar onze gemeente te halen, komt van Heemkundekring Loon op ’t Sandt (Kees Hesselmans) en Heemkundekring de Ketsheuvel (Harry Balvers). Het project kwam tot stand in samenwerking met de gemeente, Stichting Jacques de Leeuw, de Rabobank en aannemer Verhagen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen