Gemeente start proef slimme led-verlichting op Oranjeplein

Foto: Lightronics

Samen met de Gebiedscommissie Loon op Zand en het Waalwijkse bedrijf Lightronics, is de gemeente een tweejarige proef met slimme led-verlichting gestart.

Deze slimme led-verlichting zit in achttien lantaarnpalen op het Oranjeplein in Loon op Zand. Met deze proef wil de gemeente kijken of ze energie kan besparen en door betere verlichting de veiligheid van bewoners, bezoekers en ondernemers kan vergroten.

De slimme led-verlichting in de lantaarnpalen kan op afstand worden beheerd en uitgelezen. Zo kan online de lichtsterkte per armatuur worden aangepast. Ook kan het energieverbruik en eventuele storingen gemonitord worden. “Dit is een mooie manier van samenwerken tussen ondernemers en de gemeente”, vindt wethouder Gerard Bruijniks. “Ons gezamenlijke doel is om de veiligheid en daarmee het comfort op straat te vergroten. Ook hopen we met deze led-verlichting flink op energie te kunnen besparen.”

IKARES

Met deze pilot neemt de gemeente deel aan het IKARES-project (Intelligente KoolstofArme Energie Systemen). In dit project werkt de gemeente er samen met partners aan om het energieverbruik in de leefbare omgeving met 60 procent te verminderen. Het IKARES-project wordt mede gefinancierd door de Europese Unie vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Meer informatie

Voor meer informatie, vragen of opmerkingen over de led-verlichting op het Oranjeplein, kunnen inwoners contact opnemen met de heer Dirk Brands via telefoonnummer 0416-568 600 of via [email protected]. Voor meer informatie over IKARES kijk op www.ikares.eu.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden