Veiligheidsrisicogebied Droomgaard eindigt: goede resultaten

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

Op 1 maart 2019 eindigt het veiligheidsrisicogebied vakantiepark Droomgaard en omgeving. Van 25 oktober 2018 tot 1 maart mocht de politie in het veiligheidsrisicogebied preventief fouilleren met als doel de leefbaarheid en veiligheid terug te brengen in het gebied.

Het veiligheidsrisicogebied

Met preventief fouilleren kreeg de politie de afgelopen periode meer beeld bij de situatie in het gebied. Alle verkregen informatie stelde de gemeente en partners in staat om adequaat op te treden tegen ongewenste situaties zoals verboden wapen- en drugsbezit maar ook overtredingen van het nachtregister, brandveiligheid, huisvesting en ruimtelijke ordening.

Actie

In de periode van 25 oktober 2018 tot en met 1 maart 2019 is de politie 69 keer tot actie overgegaan in het gebied. Hierbij werden onder andere overtredingen van de Wet wapens en munitie, de Opiumwetgeving, vermogensdelicten en het overtreden van parkregels aangepakt. Daarnaast gaf de officier van justitie 5 keer toestemming voor preventief fouilleren. Bij het preventief fouilleren zijn, met uitzondering van gebruikershoeveelheden softdrugs, geen openbare orde en veiligheid verstorende zaken aangetroffen.

Resultaten

Het preventief fouilleren en de politie inzet hebben geleid tot een stijging van de leefbaarheid en het gevoel van veiligheid. Ook zijn de overtredingen in het gebied sterk afgenomen. Daarnaast is de relatie met de omwonenden in het gebied verstevigd waardoor situaties laagdrempelig besproken kunnen worden.

Vervolg

Burgemeester Hanne van Aart: een veiligheidsrisicogebied stel je niet zomaar in, maar in dit geval was het belangrijk de situatie aan te pakken. Dit hebben we met alle partijen gedaan, met een goed resultaat. Ik ben blij om te zien dat ons doel is bereikt; onze inwoners voelen zich weer prettig in het gebied op en rondom vakantiepark Droomgaard en dat is wat telt. Vanzelfsprekend blijven we alert en houden we de situatie op en rondom het park in de gaten om dit ook zo te houden.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden