Partners gezocht

Foto: Pixabay

Komen jij en je partner allebei uit één van de kernen (dorpen) van onze gemeente? Komt je partner uit bijvoorbeeld uit Kaatsheuvel en jij uit Loon op Zand of De Moer of andersom? Geef je dan op voor de speciale zitplaatsen bij de opvoering van de Rokade van de Heerlijkheid. Dit is een levend schaakspel dat wordt gespeeld op vrijdagavond 28 juni op de Kasteelweide in Loon op Zand en op maandag 1 juli op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel.

Ken je mensen, zoals bijvoorbeeld je ouders, buren of familieleden die partners van elkaar zijn met deze “gemengde” afkomst? Geef hen dan op. Zij krijgen dan speciale zitplaatsen bij de Rokade, een activiteit in het kader van de viering 750 jaar heerlijkheid/gemeente Loon op Zand.

Wat kan in de Rokade worden verwacht? Door de eeuwen heen hebben zich een aantal roemruchte acties en taferelen afgespeeld in de Heerlijkheid en gemeente Loon op Zand. Niet in het minst de onenigheden tussen Vaartskwartier (Kaatsheuvel) en Straatskwartier (Loon op Zand) en De Moer. In een levend schaakspel zullen historische figuren uit verschillende periodes deze strijd nog eens aangaan in een hilarische en historische schaakwedstrijd, voorzien van commentaar door een opperspreekstalmeester. Deze leidt alle “schaakstukken” in en geeft een toelichting bij het verloop van de schaakwedstrijd. De spelers in fraaie schaakstukken gehuld komen uit onze gemeente en staan garant voor een levensechte uitvoering die passend muzikaal wordt omlijst. Hartstikke leuk!

En onze partners bewijzen dat er naast enige twist en wedijver tussen onze dorpen, ook heel veel lief is onder elkaar! Daarom zitten zij – als eregasten – in de binnenste ring om het levensgrote schaakbord. En daar verder omheen zijn alle inwoners van onze gemeente welkom om de schaakspelen bij te wonen en de spelers aan te moedigen.

De Rokade wordt twee keer gespeeld. Eerst op vrijdagavond 28 juni om 19.30 uur op de Kasteelweide in Loon op Zand. De tweede wedstrijd is op maandagavond 1 juli om 18.45 uur op het Anton Pieckplein te Kaatsheuvel. Beide uitvoeringen zien? Kan ook – u zult verrast zijn!

Aanmelden via mail op [email protected] en vermeldt namen, adres en contactgegevens en natuurlijk of deze in Loon op Zand of Kaatsheuvel wordt meegemaakt. Geef jullie zelf als partners op of geef je ouders, buren of bekenden op. Andere inwoners hoeven zich niet speciaal op te geven. Zij als gasten ook hartelijk welkom bij de Rokade. Kom op vrijdagavond 28 juni vanaf half acht op de Kasteelweide in Loon op Zand en maandagavond 1 juli om kwart voor zeven op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. Maak het mee!

En de Rokade – tja hoe loopt deze schaakwedstrijd af?

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden