112

Waarschuwing voor Bankhelpdesk Fraude

Foto: Politie

LOON OP ZAND – Afgelopen week hebben zich meerdere gevallen van (poging) bankhelpdeskfraude voorgedaan, waarbij oplichters beweren namens de politie te handelen. In beide gevallen is er gepoogd om de pincode van de slachtoffers te verkrijgen, waarbij tevens werd aangegeven dat de betaalpas thuis zou worden opgehaald.

Het bedrieglijke scenario omvat telefonische oproepen waarbij de oplichters beweren politieagenten of bankmedewerkers te zijn en dringend de medewerking van het slachtoffer nodig te hebben. Tijdens het telefoongesprek werd verzocht de pincode door te geven. Daarnaast werd aangekondigd dat de betaalpas persoonlijk zal worden opgehaald door een bankmedewerker of politieagent.

De politie benadrukt dat de politie of bankmedewerker nooit om persoonlijke informatie en pincodes zal vragen of fysiek een betaalpas zal ophalen. Bij verdachte telefoongesprekken wordt geadviseerd de naam en het telefoonnummer van de beller te noteren en onmiddellijk contact op te nemen met de politie 0900-8844.
Bij dreigende ophaling van uw betaalpas door oplichters, bel direct 112 voor hulp.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de politie of de https://www.fraudehelpdesk.nl/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen