112

Automobilist (21) voor de 9e keer aangehouden voor rijden met ongeldig rijbewijs, auto in beslag genomen

Foto: Politie Waalwijk

WAALWIJK – Op donderdag 26 januari, omstreeks 14.00 uur, zag een agent van politieteam Langstraat een bestelauto voorbij rijden op de Noorder Allee in Waalwijk. Bij navraag van het kenteken bleek het voertuig onverzekerd te zijn en was er geen adres van de tenaamgestelde bekend. Voldoende reden dus voor een controle.

Echter dacht de bestuurder, een 21-jarige man, hier anders over. In de bocht van de Tilburgseweg in Sprang-Capelle zette de bestuurder zijn voertuig midden op de rijbaan tot stilstand en vluchtte. Helaas voor de bestuurder kon hij snel in de kraag gevat worden. Na controle in de politiesystemen bleek dat de bestuurder een ongeldig verklaard rijbewijs had. Ook bleek de man, na een speekseltest (testen op gebruik drugs), vermoedelijk onder invloed van cannabis. Saillant detail; dit was maar liefst de 9e keer dat de bestuurder betrapt werd op het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Maar ook voor het rijden onder invloed was dit niet de eerste keer. Vandaag betrof dit namelijk de 4e keer. De reden waarom het rijbewijs ongeldig was verklaard? Juist, rijden onder invloed van drugs.

De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en bloedafname door een Forensisch Verpleegkundige. De bestelauto waar hij in reed werd in beslag genomen. Ook deze keer zal er proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen