112

Bureau Brabant besteedt aandacht aan diefstal na bedreiging met een vuurwapen in Kaatsheuvel

Foto:

Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 21 oktober hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, waaronder twee pinpasdiefstallen in Bergen op Zoom en Vught. In Kaatsheuvel werd een man met vermoedelijk een vuurwapen bedreigd nadat hij een inbreker betrapte en uitgebreid aandacht voor de gevaren van cybercrime.

Diefstal na bedreiging met een vuurwapen in Kaatsheuvel

Op 11 augustus kwam een 63-jarige man samen met zijn vrouw terug van een feestje. De man heeft een oud bedrijfspand aan de Hoofdstraat. Toen hij daar langs reed zag hij binnen licht branden. Hij nam poolshoogte en zag dat er braakschade was. Binnen trof hij een voor hem onbekende man aan. Deze man haalde een op een pistool gelijkend voorwerp uit zijn broeksband en richtte hem op het slachtoffer. De man sprak met een opvallend Tilburgs accent. De man pakte toen een aantal flesjes met Schrobbeler uit de koelkast en vertrok. Op camerabeelden is te zien dat de man die in de bedrijfsruimte werd aangetroffen in de richting van de Hoofdstraat wegliep.

Diefstal pinpas en pinfraude in Bergen op Zoom

Op 26 augustus, tegen 13.00 uur, was een 62-jarige vrouw bij La Place bij de Wouwse Tol met enkele familieleden. Het was daar op dat moment druk. De vrouw rekende af met haar pinpas. Tijdens het eten bleek dat haar tas openstond. Om 17.30 uur keek ze op haar Rabobank-app en zag dat haar rekening bijna was leeg gepind. Er waren pintransacties met haar pas geweest bij een geldautomaat van de Rabobank aan de Jacob Obrechtlaan in Bergen op Zoom. Ook was er op twee locaties in België mee gepind. Vermoedelijk is de pas bij La Place al gestolen nadat haar pincode was afgekeken. We hebben de dader op beeld.

Diefstal bankpas en pinfraude in Vught

Op zaterdag 13 juli deed een 84-jarige vrouw boodschappen bij de Jumbo aan de Raadhuisstraat in Vught. Zij rekende af met haar pinpas. Deze stopte ze in haar portemonnee en die legde ze op de band. Later ontdekte ze dat haar portemonnee weg was. Op maandag 15 juli ging ze informeren bij de bank, aangezien ze niet deed aan internetbankieren. Ze hoorde toen dat er € 1.250,- was gepind bij een bank en € 150,- bij drie winkels. Op camerabeelden was te zien dat de vrouw op 13 juli om 16.44 uur bij de kassa van de Jumbo stond. Achter haar stonden twee vrouwen. Een van hen leidde de kassière af en het leek er op dat de ander de pincode afkeek. Om 17.17 uur werd er met de pinpas van het slachtoffer een bedrag van € 1.250,- opgenomen bij de Rabobank in Den Dungen. Het lijkt dezelfde vrouw te zijn die even daarvoor de pincode afkeek.

Diefstal portemonnee en pinfraude in Tilburg

Het slachtoffer wilde op 4 augustus vorig jaar parkeergeld betalen bij de Schouwburgring. De 88-jarige dame werd tijdens het pinnen bij de P-automaat aangesproken door twee vrouwen. Later kwam de bejaarde dame erachter dat haar portemonnee uit haar tas was gestolen. Vervolgens zien we één van de vrouwen met de gestolen bankpas pinnen.

Valse e-mail ICS en frauduleus pinnen in Rijen

Op 7 mei ontving een 37-jarige man een email van ICS. Daarin stond dat hij zijn huidige betaalpas kosteloos kon vervangen, omdat de huidige pas bijna was verlopen. Daar kwam nog een mail overheen en de man heeft toen een link aangeklikt waarin hij een formulier invulde. Vervolgens kreeg hij weer een mail waarin stond dat hij binnen twee dagen een nieuwe pas kreeg en de oude pas op moest sturen naar een adres in Rijen. Op 16 mei ontving hij een bericht van de bank met de mededeling dat er € 2.395,- van zijn rekening was opgenomen. Er bleek tussen 15 mei 23.42 uur en 16 mei 00.06 uur met de opgestuurde bankpas diverse keren te zijn gepind bij de ABN-AMRO aan het Stationsplein in Breda. Het ging totaal om 6 pintransacties. De dader staat op beeld.

Valse sms Rabobank en pinfraude in Tilburg

Een 31-jarige vrouw ontving op 15 juli een SMS van de Rabobank. Haar betaalpas diende vervangen te worden. Omdat het er betrouwbaar uitzag, klikte ze op de link die in het bericht stond. Vervolgens kreeg de vrouw een adres te zien waar ze haar oude pas naartoe op moest sturen. Binnen drie tot vijf dagen zou zij een nieuwe pas ontvangen. Toen ze een dag later ging internetbankieren, zag de vrouw dat er bijna € 4.000,- was afgeschreven door een aankoop bij A-Mac in Rotterdam. Diezelfde dag werd er ook nog € 1.200,- gepind bij een Rabobank in Rotterdam. Van beide transacties zijn beelden.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Bron: Politie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen