112

Grote woningbrand Kaatsheuvel

In een huis aan de Vogelenzang in Kaatsheuvel woedde maandagmorgen een grote brand. Twee andere woningen zijn daarbij ook beschadigd geraakt. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle; het sein brand meester is gegeven.

De brand is ontstaan op de zolder van één van de drie woningen en zorgde al snel voor uitslaande vlammen uit het dak. De bewoners hebben zichzelf op tijd in veiligheid kunnen brengen. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Grote brand

De brandweer kwam met tankautospuiten uit Kaatsheuvel, Loon op Zand en Waalwijk ter plaatse. Ook werd een hoogwerker ingeschakeld. Door de vlammen hebben twee naastgelegen huizen schade opgelopen. Het gaat in totaal om vijf wooneenheden. Een van de huizen zou een duplexwoning zijn.

Schade

De getroffen woningen zijn tijdelijk niet bewoonbaar. Zeker het huis waar de brand is ontstaan, is flink beschadigd geraakt. De zolder en eerste verdieping zijn uitgebrand. Bij de andere panden is er sprake van water- en rookschade. De politie, gemeente en woonstichting Casade zijn in afwachting van Salvage, die zorgt voor de eerste hulp na een brand.

Er kwam veel rook vrij door de vlammenzee. Mensen die daar last van hadden, werden aangeraden de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Bron: Brabants Dagblad

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen