Leuke spaaractie van Plenk uit Kaatsheuvel

Foto: Plenk

KAATSHEUVEL – Ruim een jaar geleden zagen Cyril Moers, Menno Eekels en Tim van Griensven het licht. De drie vrienden besloten een eigen bedrijf op te richten. Plenk was geboren als producent van duurzame producten voor in de keuken of op de (borrel)tafel. Plenk staat voor borrel- en snijplanken die voor 100 procent bestaan uit gerecyclede materialen.

Interesse

Cyril, Menno en Tim delen hun interesse in ondernemen. Maar dat is niet genoeg om een eigen bedrijf te beginnen. Daar heb je ook nog een product voor nodig dat je met succes op de markt kunt brengen. Dat product werd de Plenk. Menno: “Het idee daarvoor is eigenlijk voortgekomen uit mijn baantjes in de horeca en bij een bedrijf dat gerecyclede kunststofplaten produceert. We hebben stevig gestoeid met die combinatie en dat leidde uiteindelijk tot Plenk: unieke en duurzame borrel- en snijplanken.”

Duurzaamheid

Alle processen bij Plenk draaien om duurzaamheid. De producten worden gemaakt van gerecycled HMPE-kunststof en zelfs het inpakmateriaal is milieubewust gekozen. Alles bestaat uit hergebruikte grondstoffen. Een milieubewuste keuze dus. Omdat Plenk alleen gebruik maakt van gerecycled materiaal, hebben alle planken een uniek en stijlvol design. De kleuren verschillen per product. Cyril: “Dit komt door het recycleproces waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende kleuren HMPE. Hierdoor wordt het een mengelmoes van zwart met veel uiteenlopende kleuren.” Plenk is constant bezig met het bedenken van nieuwe producten, zo lang die maar binnen het duurzame plaatje passen.

Spaaractie

Plenk heeft inmiddels verschillende fysieke verkooppunten door heel Nederland. Buiten deze winkels heeft Plenk ook een eigen webshop, te vinden op www.plenkshop.nl. Vanaf 1 oktober jl. loopt er een gave spaaractie in Kaatsheuvel en Waalwijk. “U krijgt voor elke €5 aan boodschappen bij AmbianZe Bloem & Sfeer Kaatsheuvel, Slijterij Gall & Gall Kaatsheuvel en Visspeciaalzaak Dekkers Kaatsheuvel én Waalwijk, een spaarzegel. Met 10 spaarzegels is het spaarboekje vol en kunt u een Plenk naar keuze kopen bij Gall & Gall met kortingen van €5 tot €10. De spaarkaart kan tot en met 31 december verzilverd worden”, aldus Tim. Bent u nog op zoek naar een duurzaam kerstgeschenk? Dan is een Plenk een ideaal cadeau voor uw familie, vrienden, collega’s of kennissen.

Op de site van Plenk zijn achtergrondverhalen, meer informatie en is het volledige assortiment te vinden.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen