RKC Waalwijk wint uit van PEC Zwolle: 1-2

ZWOLLE – Na een korte onderbreking door de interlandperiode namen de Geelblauwen het zaterdagavond in de 13de speelronde op tegen PEC Zwolle. In Zwolle trok de ploeg van Henk Fraser aan het langste eind na een spektakelstuk. Na een gelijke ruststand zette Chris Lokesa de stand op 1-2 voor de Geelblauwen die uiteindelijk beslissend bleek. Hiermee neemt RKC Waalwijk de drie punten mee naar huis!

Open wedstrijd

Na een knallende vuurwerkshow voor de wedstrijd, kwam ook PEC Zwolle knallend uit de startblokken met een aantal gevaarlijke momenten. RKC Waalwijk wist deze minuten te overleven om vervolgens zelf sterker te worden. De eerste echte kans voor de Geelblauwen resulteerde ook gelijk in een doelpunt. Denilho Cleonise gaf de bal scherp voor waarnaar Filip Stevanović de bal binnen kon tikken. Na het doelpunt nam de thuisploeg het heft weer in handen waarna ook de gelijkmaker leek te vallen. Nadat een corner opnieuw werd voorgegeven kopte verdediger Sam Kersten de bal binnen, maar hij stond nipt buitenspel waardoor de goal werd afgekeurd. Zes minuten later was het wel raak. De zoveelste corner van PEC Zwolle leek weggekopt te worden, maar viel plots voor de voeten van Davy van den Berg die verwoestend uithaalde, 1-1. In de slotfase zet RKC Waalwijk nog even aan maar de kansen blijven uit, waardoor met een gelijke stand het rustsignaal luidt.

Tweede helft

In de tweede helft zijn de rollen omgedraaid en is het eerste gevaar voor onze Geelblauwen. Niet veel later is ook de voorsprong een feit. Een uithaal van Chris Lokesa wordt aangeraakt door de defensie uit Zwolle en beland plots achter doelman Schendelaar. Een kwartier later stond doelpuntenmaker Filip Stevanović achter de bal voor een vrije trap op ongeveer 20 meter, maar hij ziet zijn schot gekeerd worden. Hierna valt de wedstrijd een beetje stil totdat PEC Zwolle haar eerste kans van de tweede helft krijgt. Invaller Ody Velanas haalt dreigend uit op randje zestien, maar ziet zijn poging gekeerd worden door de Waalwijkse goalie. In het laatste kwartier komen David Min, Reuven Niemeijer en Juriën Gaari erin. De laatstegenoemde speelde zijn 150ste wedstrijd in het shirt van RKC Waalwijk. Met de verse krachten bleef het nog even bikkelen met beide ploegen die er af en toe gevaarlijk uitkwamen. Dit ging door tot in de laatste secondes waarnaar PEC Zwolle in de absolute slotfase nog de kans kreeg op de 2-2, maar doelman Etienne Veassen nogmaals zijn klasse liet zien. Hiermee nemen de Geelblauwen de drie punten mee naar Waalwijk.