RKC Waalwijk op bezoek bij Almere City FC

Foto: Google Maps

Vanavond reist RKC Waalwijk voor het eerst in de Eredivisie af naar Flevoland, voor het treffen met Almere City FC. De Geelblauwen kunnen in Almere rekenen op de steun van een bomvol uitvak. In het Yanmar Stadion wordt om 18.45 uur afgetrapt.

Afgelopen weekend stond er voor RKC Waalwijk een kraker op het programma. Ajax kwam op bezoek in Waalwijk, maar het was niet de wedstrijd waar na afloop over gesproken werd. Een akelige botsing tussen doelman Etienne Vaessen en Brian Brobbey zorgde voor stilte in het verder zeer sfeervolle Mandemakers Stadion. Het applaus na het verlaten van het veld en nadat bekend werd dat de wedstrijd definitief gestaakt ging worden, zei eigenlijk alles. ’s Avonds kwam al het goede bericht dat Vaessen bij kennis was. Vaessen is thuis en begonnen aan zijn herstel. Iets wat met opluchting werd ontvangen, niet alleen in Waalwijk en Amsterdam, maar in heel het land.

Het restant van de wedstrijd wordt uitgespeeld op woensdag 6 december om 20.00 uur, vanaf minuut 84. RKC Waalwijk zal dan alles op alles moeten zetten om nog een resultaat te halen. Op het moment van staken stond Ajax namelijk met 2-3 voor.

Het verhaal van Almere City FC

Almere City FC begon haar avontuur in het profvoetbal als FC Omniworld. In 2005 maakte de club haar debuut in de Eerste Divisie. Na meerdere magere jaren, werd in 2010 het Omniworld-project vaarwel gezegd en veranderde de club haar naam definitief in Almere City FC. Het duurde echter nog ruim vijf jaar tot de Almeerders echt een rol van betekenis gingen spelen. In het seizoen 2014/2015, won de Almeerse club voor het eerst een periodetitel en mocht het dus ook voor het eerst mee doen aan de play-offs voor promotie. In de eerste ronde was De Graafschap te sterk en dus bleven de Almeerders in de Eerste Divisie. In 2018 waren ze dichter bij promotie. In de finale was het opnieuw De Graafschap die de Almeerders van een historische promotie afhielden. Duidelijk was wel dat de club uit de Flevopolder er aan kwam en in 2023 was daar dan eindelijk die gedroomde promotie. In de play-off finale werd overtuigend afgerekend met Eredivisionist FC Emmen en dus debuteert Flevoland en Almere dit jaar in de Eredivisie.

Het eerste puntje in de Eredivisie werd gepakt bij Excelsior Rotterdam, waarna afgelopen weekend voor het eerst een overwinning werd geboekt. Op bezoek in Stadion Galgewaard werd FC Utrecht met 0-2 opzij gezet. Een historische zege in nu al een historisch seizoen voor de Flevolanders.

Laatste uitoverwinning

De laatste overwinning in het Yanmar Stadion dateert uit het seizoen 2014/15. Aanvoerder deze wedstrijd en in het gehele seizoen voor de Waalwijkers was huidig algemeen directeur Frank Mosselveld. Hij gaf in deze wedstrijd de assist op de openingsgoal. De doelpunten in deze 2-3 overwinning kwamen op naam van Arsenio Valpoort (2x) en Sandro Calabro. De wedstrijd bleek niet veel invloed meer te hebben op de eindstand van het seizoen. De Geelblauwen eindigden op de 20ste ofwel de laatste plek in de Jupiler League dit seizoen, terwijl Almere City FC notabene voor het eerst de play-offs om promotie behaalde.

Arbitrage

Jeroen Manschot is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter. Langs de zijlijnen wordt hij geassisteerd door de heren Cristian Dobre en Mark Janssen. Vierde official in Almere is Thomas Hardeman. In Zeist zal Sander van der Eijk actief zijn als VAR. Jordi Been assisteert hem als AVAR.

Live verslag

De wedstrijd in Almere is zaterdag live te zien op ESPN2 en voor het radioverslag kun je terecht bij Langstraat FM (106.8FM).

Uiteraard doet RKC Waalwijk ook zelf verslag van deze wedstrijd. Volg de live updates via ons X (Twitter) account en via de Instagram Stories.

Historie

RKC Waalwijk en Almere City FC troffen elkaar pas achttien keer eerder in competitieverband. De balans in deze achttien wedstrijden ligt geheel op één lijn. Beide ploegen wisten zeven keer te winnen en vier keer werden de punten verdeeld. Ook het aantal doelpunten is evenredig verdeeld. Beide wisten ze 35 keer het net tegen elkaar te vinden. De laatste wedstrijd tussen beide ploegen in Almere dateert uit 2018, toen werd het 2-1 voor de thuisploeg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen