DES Dames1 wint in kampioensrace

Zondag 28 mei stond voor de Dames1 van DES de topper op het programma, thuis tegen Boxmeer. Beide teams hadden vorige week al promotie naar de 1e klasse veilig gesteld maar moeten in de laatste drie wedstrijden nog strijden om het kampioenschap.

Vanaf de eerste minuut maakte DES duidelijk dat de titel in Kaatsheuvel hoort seizoen. Boxmeer nam de verdedigende stellingen in en DES speelde goed rond en stichtte zo nu en dan gevaar. Pas in de tweede helft werd het overwicht van de thuisploeg in doelpunten uitgedrukt, door Eline Beukman (2x) Lara Beukman en Florine van Huijkelom, 4-0. Boxmeer was niet in staat serieus tegengas te geven op het warme zandveld aan de Eikendijk en DES liet tot aan het eindsignaal prachtig hockey zien.

Over twee weken kan DES, wederom in eigen huis, bij winst tegen Berkel Enschot de titel vieren. Gelet op het spel van vandaag, kan de champagne al vast koud worden gezet.