Verboden boeken voor kinderen in de Bibliotheek

02 okt , 11:57 Nieuws
kinderboekenweek verboden boeken
Bibliotheek Midden-Brabant
‘Verboden voor kinderen’ en ‘Lees deze boeken niet!’ is er te zien op bordjes in de Bibliotheken Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Loon op Zand en Kaatsheuvel, die is afgezet met lint. Wie wat beter kijkt ziet tussen de boeken flyers liggen van de Kinderboekenweek met het thema ‘Lekker eigenwijs’. Die vindt dit jaar plaats van 2 t/m 13 oktober.
De Bibliotheek dacht: hoe maak je boeken extra interessant voor kinderen? Als je ze juist niet mag lezen! Door de boekentafel af te zetten willen ze de nieuwsgierigheid en eigenwijsheid van kinderen prikkelen. Dat past helemaal bij het thema van de Kinderboekenweekthema ‘Lekker eigenwijs’. Dit jaar vieren we eigenzinnige karakters, verhalen vol onverwachte wendingen en simpelweg lekker doen waar je zin in hebt.

Eigenwijze activiteiten

Kinderen lenen natuurlijk niet alleen maar boeken tijdens de Kinderboekenweek. Er zijn ook allerlei leuke activiteiten te beleven! Denk bijvoorbeeld aan… een voorleesverkleedfeest waarbij je jezelf kan omtoveren in Pipi Langkous of prinses Kevin, een yogasessie voor kinderen en een verhaal over een eigenwijze geit. Of schrijf je eigen gameverhaal met Twine. En zo is er nog veel meer te beleven. Kijk op de agenda van de bibliotheek wat er deze week voor leuks te doen is in de vestiging en hoe je je kan aanmelden. Ga naar: www.bibliotheekmb.nl en klik op agenda.

Gratis lid voor kinderen

Wist je trouwens dat kinderen tot 18 jaar gratis lid zijn van de bibliotheek? Dat betekent eindeloos veel boeken (verboden of niet!) ontdekken, zonder dat het iets kost. Zo kunnen alle kleine avonturiers lekker eigenwijs hun favoriete verhalen ontdekken. Want zeg nou zelf, wie wil er niet z’n eigenzinnigheid voeden met een goed boek?