Kennismaken met De Langstraat Herenboeren!

13 mei 2023, 10:38 Nieuws
2022 heemstede markvstokkom 34
DRUNEN - Wil je kennismaken met de mensen achter De Langstraat Herenboeren, dan is daar op 19 mei een prima gelegenheid voor. Op de vrijdagavond presenteert de coöperatie zich in Buurthuis De Stulp in Drunen. Inloop vanaf 18.30 uur, Admiraalsweg 100, 5151 MR Drunen. Je kunt zo binnenlopen, koffie of thee staat klaar.
We starten met een presentatie, leggen uit dat je kiest voor gezond voedsel, voor verbetering van de biodiversiteit en voor een community. Immers je mag meehelpen op de boerderij waar allerlei activiteiten worden georganiseerd.
Wat begon met een oproep via Facebook en op LinkedIn is ondertussen een stevige organisatie. Al meer dan 200 gezinnen willen dolgraag veilig en (h)eerlijk voedsel en zo snel als mogelijk starten. Het plan is dat de coöperatie voor 500 monden voedsel gaat verbouwen. Dat op natuur-inclusieve wijze; groenten, fruit, eitjes en voor wie wil vlees, van om de hoek. Een bedrijfsconcept wat aantoonbaar werkt: er zijn al 16 Herenboerderijen in bedrijf!
Per week ontvangen de deelnemers een voedselpakket wat hoort bij het seizoen. Per mond betaal je daarvoor een prijs die vergelijkbaar is met wat je betaalt bij een reguliere supermarkt. De inhoud is verrassend gevarieerd en compleet en bovendien goed voor 60% van de weekboodschappen. Rechtstreeks van producent naar consument.
Ondertussen hebben al 80 huishoudens een intentieverklaring ondertekend. Deze groep mensen maakt daardoor kenbaar bij de start eenmalig geld te willen investeren. (Een investering die je bij vertrek in principe terug ontvangt.) Een Herenboerderij werkt zonder winstoogmerk. Feitelijk gaat het om een “zelfzorggroep”, een groep burgers die samen het initiatief neemt om toekomstbestendig voedsel te verbouwen.

Nieuwsgierig?

Meer informatie via: [email protected] , en kijk op onze website: www.delangstraat.herenboeren.nl/