Het Witte Kasteel in de race voor eretitel 'Allermooiste kasteel van Nederland', breng je stem uit voor 6 maart

16 feb 2022, 9:59 Nieuws
witte kasteel
Stoere gebouwen zijn het, kastelen. Met dikke muren, kloeke torens en kantelen rijzen ze op uit het landschap, vaak omringd door luisterrijke tuinen en parken met bijzondere bouwsels zoals een ijskelder, duiventoren, schelpengrot of doolhof. De ophaalburg over de slotgracht is de poort naar de mooiste verhalen over excentrieke bewoners, glorietijden en verval. Nederland telt nog ongeveer 550 kastelen en meer dan 50 daarvan zijn opengesteld voor bezoekers. Wat vind jij het allermooiste kasteel van Nederland?

Het Witte Kasteel

Ook Het Witte Kasteel in Loon op Zand doet mee met de verkiezing van het allermooiste kasteel van Nederland. Het landgoed heeft een rijke geschiedenis. Het kasteel kent zijn oorsprong in de late middeleeuwen, maar is in de loop der tijden meerdere malen grondig onder handen genomen. Het ligt er, vooral door de inzet van vrijwilligers, nog fraai bij ook. Ook zijn er regelmatig activiteiten, in ieder geval als corona geen spelbreker is.
Het Witte Kasteel in Loon op Zand is een trouw-, feest-, evenementen- en zakelijke locatie voor vergaderingen, bijeenkomsten, rondleidingen en condoleances. Het kasteel is uniek, bijzonder, historisch en veelzijdig. Bezoek regelmatig de website
om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en activiteiten. Zij zien er naar uit jou te mogen verwelkomen als gast op Landgoed Het Witte Kasteel.
om te stemmen!!