Herinneringen herleven: Theater Taptoe Waalwijk 2024

15 sep , 19:40 Nieuws
exempel
Afgelopen vrijdag was de voorlichtingsavond voor de ruim 40 vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om van de tweede editie van Theater Taptoe Waalwijk een groot succes te maken. Op zaterdagavond 21 september heten zij u van harte welkom in het "mooiste taptoetheater van Nederland", zoals zij zelf zeggen.

Uitverkocht!

"Alle zitplaatsen zijn uitverkocht," begint Annemieke van Dijk. "Maar er zijn nog vrije en gratis staanplaatsen beschikbaar voor het Schoenenkwartier." De taptoe, of beter gezegd theater taptoe, kan inmiddels rekenen op meer dan 1000 bezoekers. "Het belooft een mooie nazomerse avond te worden," voegt Annemieke toe. Met het oude raadhuis van Waalwijk als decor, worden bezoekers getrakteerd op een 2,5 uur durende voorstelling vol show, mars, zang, dans, cabaret en poëzie. Voor deze unieke productie is samengewerkt met de Stichting Combinatie van Korpsen (SCVK). Annemieke: "We hebben hun jarenlange ervaring in show- en marsmuziek gebruikt om de story-line van de taptoe als basis te nemen voor een complete voorstelling."

Memories: 80 jaar bevrijding

Het programma, getiteld “Memories,” vertelt het verhaal van 80 jaar bevrijding. Zowel verleden, heden als toekomst vormen onderdeel van de voorstelling. "We hebben de beste plekken gereserveerd voor onze veteranen. Dankzij hen leven wij in vrede en vrijheid. We willen stilstaan bij het geluk dat we in een open samenleving leven, waar we met elkaar kunnen én mogen genieten van verschillende kunstvormen die door generaties heenlopen."

Een grootse finale

De vrijwilligers van Taptoe Waalwijk verwelkomen ruim 400 muzikanten uit diverse delen van de regio en Nederland in het centrum van Waalwijk. Opnamen van het evenement zullen later te zien zijn op de sociale media, onder andere via Langstraat Media en Korpsspot Nederland. Het voorprogramma begint om 19:30 uur, en de finale staat gepland rond 22:15 uur. Voor meer informatie over het programma en de deelnemers kunt u terecht op www.taptoewaalwijk.nl.