ECLoZ | om houdt burgerraadpleging over energiepunt

17 mei 2023, 11:03 Nieuws
ecloz energieloket 11 06 21 1 1536x1536 1
Ecloz
ECLoZ | om, Energiecollectief in de gemeente Loon op Zand, zet zich sinds 2014 actief in voor het energieneutraal maken van onze gemeente. Dat gebeurt door duurzame stroom op te wekken in de projecten KwatrijnZon, WerftZon, Spinderwind en binnenkort in BurgerZonnepark Vloeivelden.
Inwoners helpen met energie besparen, is een van de andere werkterreinen. Sinds april 2021 bestaat er daarom het ECLoZ Energieloket waar door ECLoZ opgeleide energiecoaches spreekuur houden. Op vrijdagmiddag in Het Klavier in Kaatsheuvel en sinds dit voorjaar ook op dinsdagochtend in de bibliotheek in Loon op Zand. De coaches geven daar gratis advies op gebied van energiebesparing, zelf energie opwekken, subsidiemogelijkheden, kortom advisering over alle zaken die met energievoorziening van de woning te maken hebben. Er is veel gaande op dit gebied, de ontwikkelingen gaan snel. ECLoZ denkt dat er behoefte is aan meer informatie en ondersteuning en overweegt een energiepunt in te richten.

Wat is een energiepunt?

Een winkel (in het centrum van Kaatsheuvel) waar u terecht kunt voor vragen op het gebied van energie, isolatie, verduurzaming en uw energierekening. Vanuit dit energiepunt adviseren de energiecoaches de inwoners uit de kernen De Moer, Kaatsheuvel en Loon op Zand over de mogelijkheden met betrekking tot de energietransitie. Zo zijn bij een Energiepunt voorbeelden aanwezig van energiebesparende maatregelen, isolatiematerialen en opwek van energie.

Enquête onder inwoners van de gemeente Loon op Zand

Om een goed beeld te krijgen van de behoefte aan zo’n Energiepunt heeft ECLoZ | om een enquête opgesteld om de ideeën van zoveel mogelijk inwoners van onze gemeente hierover te horen. Dus doe mee en vul de online vragenlijst in! Het kost u maar een paar minuten. De vragenlijst kunt u hier vinden of door inscannen van de bijgaande QR-code. U kunt de enquête invullen tot en met 31 mei.
qrcode voor een energiepunt in de gemeente loon op zand 5
Vragen? Mail naar [email protected]