Biesbosch MuseumEiland doet mee aan de Week van Ons Water

18 okt , 13:17 Nieuws
biesbosch beleving werkendam
Biesbosch MuseumEiland
Op zaterdag 19 oktober start de najaarseditie van de Week van Ons Water weer! Deze najaarseditie valt gelijk met de herfstvakantie en loopt tot en met zondag 3 november, en er is weer van alles te beleven! 
Je kunt op avontuur in een van de Nederlandse watermusea, of erop uit trekken in de natuur! Vergeet daarbij niet je mooiste plaatjes van planten, insecten of andere vormen van biodiversiteit te delen op socials met de hashtag #NatuurlijkDichtbij!
Het Biesbosch MuseumEiland doet mee aan de Week van Ons Water.
De Biesbosch is ontstaan na een grote overstroming in 1421 en wordt tegenwoordig gebruikt om ervoor te zorgen dat omringende, hoger gelegen gebieden niet zomaar overstromen. Maar hoe werkt dat precies?
Ervaar het in de ‘Biesbosch beleving’, buiten op ons museumeiland. Het is een grote maquette van de Biesbosch. Je staat midden in de Biesbosch Delta tussen de rivieren de Rijn en de Maas, compleet met polders, dijken en stromen.
Door zelf sluisjes en schuiven open te zetten zorg je ervoor dat de Biesbosch vol met water loopt en omliggende steden als Gorinchem en Dordrecht veel minder last van hoog water krijgen.
Meer informatie vind je op https://www.biesboschmuseumeiland.nl/