Arriva bestelt meer dan 150 elektrische bussen

07 okt , 13:46 Nieuws
bus
Industrieconcern VDL heeft een grote bestelling ontvangen van vervoersbedrijf Arriva. De bussendivisie van de Eindhovense onderneming gaat 157 nieuwe elektrische bussen bouwen voor de nieuwe concessie van Arriva in West-Brabant.
De nieuwe concessie start per 6 juli 2025. VDL begint vanaf de eerste helft van volgend jaar met het leveren van 58 nieuwe generatie VDL Citea's type LE-122 en 99 bussen van het type LE-135. Eerder heeft Arriva, samen met de provincie Noord-Brabant, al 64 nieuwe generatie Citea's besteld voor Oost-Brabant. Die rijden binnenkort rond in onder meer het openbaar vervoer in de stad Tilburg.
Hoeveel geld met de nieuwe bestelling is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Arriva en VDL zijn al langer partners. Volgens het vervoersbedrijf is de bestelling ook belangrijk met het oog op de milieudoelstellingen. "Ruim 90 procent van het openbaar vervoer in West-Brabant, wat door Arriva verzorgd wordt, is straks elektrisch. Daar zijn we bijzonder trots op. Dat past bij ons doel om in Brabant in 2027 volledig CO2-neutraal te werken."
Bron: ANP / Nieuws.nl