Oncologische dagbehandeling concentreert zich op locatie ETZ Elisabeth

Foto: ETZ

TILBURG – Vanaf 18 juli sluit de oncologische dagbehandeling op locatie ETZ TweeSteden ziekenhuis haar deuren. Patiënten kunnen voor een oncologische en hematologische behandeling vanaf dan alleen nog terecht op locatie ETZ Elisabeth (route 26). Hier is een patiëntvriendelijke vernieuwde dagbehandeling gerealiseerd.

Naamswijziging en nieuw telefoonnummer

Met de verhuizing naar de vernieuwde dagbehandeling in het ETZ Elisabeth verandert ook de naam van de afdeling. ‘Dagbehandeling Interne Geneeskunde’ wordt ‘Dagbehandeling Oncologie – Hematologie‘, deze naam geeft duidelijk aan welke zorg hier wordt geboden. Vanaf 19 juli is de afdeling te bereiken via een nieuw telefoonnummer: (013) 221 0850.

Het samenvoegen van de oncologische dagbehandeling naar één locatie brengt veranderingen met zich mee die bijdragen aan de kwaliteit van zorg die het ETZ aan patiënten weet te bieden. Belangrijke voordelen van deze centralisatie zijn:

 • Continuïteit en toekomstbestendigheid
  Door de oncologische dagbehandeling te centraliseren, kan het ETZ de continuïteit van zorg waarborgen. Deze centralisatie maakt ons bovendien klaar voor toekomstige uitdagingen en groei, zodat ze onze hoge standaard van zorg kunnen blijven leveren.
 • Efficiëntie van verpleegkundige en klinische zorg
  Het samenbrengen van de oncologische dagbehandeling op één locatie zorgt voor een efficiëntere inzet van verpleegkundigen, artsen en klinische middelen. Verpleegkundigen kunnen zo nauwer samenwerken, kennis delen en elkaar ondersteunen, wat leidt tot verbeterde zorgkwaliteit en kortere wachttijden voor onze patiënten.
 • Patiëntgerichte behandeling
  Bij het inrichten van de nieuwe locatie heeft het ETZ rekening gehouden met de behoeften van patiënten. Waar mogelijk worden zij behandeld in comfortabele behandelstoelen. Dit verhoogt het comfort tijdens de behandeling en zorgt ervoor dat mensen zich minder patiënt voelen omdat zij niet op een bed liggen. Bovendien is de behandelruimte ontworpen met een natuurlijke, rustige uitstraling om een aangename en kalmerende omgeving te creëren.
 • Groen ziekenhuis
  Door behandelingen zo veel mogelijk in behandelstoelen uit te voeren, wordt het wassen van lakens, die gebruikt worden bij het behandelen in bed, overbodig. Dit resulteert in een aanzienlijke tijdwinst. Bovendien draagt deze werkwijze bij aan duurzaamheid, kostenbesparing en milieuvriendelijkheid.

Veranderingen voor verpleegkundigen en patiënten

Deze veranderingen kunnen voor zowel patiënten als verpleegkundigen even wennen zijn. Verpleegkundigen gaan werken in een ander team en een aantal zelfs op een nieuwe locatie. Patiënten zien andere verpleegkundigen, komen in een ander ziekenhuis waar ze minder bekend zijn en hebben mogelijk een langere reistijd. Het ETZ begrijpt dat dit even wennen is. Patiënten worden tijdig geïnformeerd over deze veranderingen, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten en zich beter kunnen voorbereiden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen