Gouden erepenning voor vertrekkend burgemeester Hanne van Aart

Foto: Gemeente Loon op Zand

De gemeente Loon op Zand neemt afscheid van burgemeester Hanne van Aart. Na bijna zeven jaar legt zij op 1 september 2024 haar ambt neer. Hanne van Aart heeft zich als burgemeester in zeer hoge mate verdienstelijk gemaakt voor de gemeente Loon op Zand. Als blijk van waardering hiervoor ontvangt zij de gemeentelijke erepenning in goud.

Waardering en erkenning voor laagdrempelige benadering

Het college kent haar de gouden erepenning toe vanwege haar uitzonderlijke inzet. Hanne van Aart onderscheidde zich door haar laagdrempelige benadering en persoonlijk leiderschap. Ze herdefinieerde de relatie tussen inwoners en overheid en toonde moed en daadkracht bij het handhaven van de openbare orde en aanpak van criminaliteit. Ook haar inzet voor humane vluchtelingenopvang heeft diepe indruk gemaakt. Als rolmodel voor jonge vrouwen speelde zij een actieve rol in maatschappelijke debatten, zoals tijdens de MeToo-discussie.

Bijzondere inzet tijdens coronapandemie

Hanne van Aart begon haar ambtstermijn op 20 november 2017, na opvolging van Wim Luijendijk. Gedurende haar termijn stond zij bekend om haar nabijheid tot de inwoners en het bevorderen van eigen verantwoordelijkheid binnen de gemeente. Tijdens de coronapandemie toonde zij persoonlijke betrokkenheid en initiatief. Zij zocht continu de dialoog en bood perspectief binnen de geldende regels.

Een blijk van dank

Het college benadrukt dat de gouden erepenning niet alleen een erkenning is voor haar professionele verdiensten, maar ook voor haar persoonlijke toewijding aan de gemeente Loon op Zand. Hanne van Aart laat een blijvende indruk achter en haar nalatenschap zal nog lang voelbaar zijn in de gemeenschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen