Efteling brengt voorleessprookjes thuis tot leven

Foto: Efteling

KAATSHEUVEL – Op zondag 7 juli is het De Dag van het Sprookje, daarom lanceert de Efteling nu Wonderlijke Voorleessprookjes: een online omgeving waar de voorlezer een hoorspel creëert door een verhaal voor te lezen.

Met Wonderlijke Voorleessprookjes wil de Efteling ouders en verzorgers stimuleren om samen met hun kind(eren) de bekende sprookjes te lezen. De originele en herkenbare geluiden uit het Sprookjesbos, die hoorbaar zijn tijdens het lezen, maakt het voorlezen nog leuker. Dat is goed voor de woordenschat van peuters en kleuters. En het fijne is: het kan altijd, vanaf een telefoon of tablet. Thuis of op vakantie. De Wonderlijke Voorleessprookjes zijn vanaf nu voor te lezen via de website van de Efteling: Efteling.com/voorleessprookjes

Het gelach van het volk als de keizer in zijn blootje verschijnt, het geluid van de schaar die de buik van de wolf openknipt om Roodkapje te redden – en de heks uit Hans & Grietje, die zich afvraagt wie er aan haar huisje zit te knabbelen. Efteling is in 1952 begonnen met het Sprookjesbos, een wonderlijke plek waar bekende sprookjes tot leven komen. Nu, 72 jaar later, brengt de Efteling bekende sprookjes weer terug naar de voorlezer, met Wonderlijke Voorleessprookjes. Efteling biedt zeven korte versies van de populaire sprookjes aan. Waaronder Hans & Grietje, Roodkapje en Sneeuwwitje.

Iedereen kan de bekende sprookjes voorlezen vanaf efteling.com/voorleessprookjes. Wie de microfoon van de telefoon daarbij openzet, activeert de interactieve geluiden om een waar hoorspel te creëren. Een grote stimulans om de eeuwenoude sprookjes voor te lezen en opnieuw te ontdekken.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen