Nieuwe fietsroute ‘Leerroute Waalwijk’ gelanceerd

V.l.n.r. Aileen Kok (RBT De Langstraat) en Timon Klerx (wethouder gemeente Waalwijk)
V.l.n.r. Aileen Kok (RBT De Langstraat) en Timon Klerx (wethouder gemeente Waalwijk)
Foto:

WAALWIJK – Met trots kondigt Visit Brabant de lancering aan van de nieuwe fietsroute ‘Leerroute Waalwijk’. Deze 30 kilometer lange fietstocht neemt fietsers mee door de leer- en schoenenindustrie van de gemeente Waalwijk.

De officiële lancering vond plaats op 25 mei bij het Schoenenkwartier. VisitBrabant Routebureau heeft de route in samenwerking met Gemeente Waalwijk en RBT De Langstraat ontwikkeld. De eerste route in het nieuwe thema Made in Brabant, waarbij oude ambachten tot de bruisende maakindustrie centraal staan.

Leerroute Waalwijk

Wethouder Timon Klerx van gemeente Waalwijk is fan van de fietsroute: “Het is een unieke fietsroute die de rijke historie en de innovatieve geest van onze regio op een prachtige manier samenbrengt. Als wethouder sport én cultuur vind ik het mooi hoe bewegen en cultuur samenkomen in deze fietsroute. Tijdens een interactieve fietstocht leer je meer over de historische leer- en schoenenindustrie die Waalwijk groot heeft gemaakt. Leerroute Waalwijk is niet alleen een ode aan ons erfgoed, maar geeft ook aandacht aan de vooruitstrevende maakindustrie die nog steeds een belangrijke rol speelt in Brabant. Het is een geweldige manier om onze lokale cultuur te ontdekken. Ik roep iedereen op om de fiets te pakken en van deze route te komen genieten.”

Made in Brabant

De Leerroute Waalwijk is tot stand gekomen in samenwerking met VisitBrabant Routebureau. Het Routebureau helpt gemeenten en regio’s bij de ontwikkeling en promotie van onderscheidende belevingsroutes. Leerroute Waalwijk is de eerste fietsroute in het thema Made in Brabant. Dit thema weerspiegelt de creativiteit van Brabanders, van oude ambachten tot de bruisende maakindustrie. Meer over Made in Brabant kijk op visitbrabant.com/madeinbrabant.

Vakmanschap staat centraal in deze Made in Brabant route. Waalwijk en omgeving worden belicht als wereldspelers van formaat, een status die zij ook vandaag de dag nog waarmaken. Deze route biedt een diepgaand inzicht in het erfgoed van de regio en laat zien hoe historische en moderne innovaties hand in hand gaan. Onderweg zorgen verschillende audiofragmenten voor een interactieve beleving, waarbij verhalen worden verteld over de rijke geschiedenis van De Langstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen