Efteling stopt volgens Looopings met paardenshow Raveleijn

Foto: Loonopzand.nieuws.nl

KAATSHEUVEL – De Efteling stopt met de paardenshow Raveleijn in het openluchttheater, meldt pretparknieuwssite Looopings. De Efteling heeft dit nieuws nog niet bevestigd, maar er zou gewerkt worden aan een nieuwe show zonder dieren. De arena en tribune verdwijnen en maken plaats voor een dorpsplein met horeca, een winkel en entertainment.

Raveleijn, geopend in 2011 na een bouwperiode van twee jaar en een investering van dertig miljoen euro, wordt meerdere keren per dag opgevoerd voor maximaal 1200 bezoekers. Het verhaal, geschreven door Paul van Loon, draait om paarden en raven. De show kwam onder vuur te liggen vanwege zorgen over dierenwelzijn, vooral na een incident in 2019 waarbij paarden met brandende dekens optraden. Hoewel de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit geen dierenmishandeling constateerde, werden de voorstellingen meerdere keren verstoord door dierenactivisten.

In 2023 verstoorden activisten de show opnieuw, waarbij drie mannen de arena betraden en zich vastketenden. De show werd ook getroffen door twee branden in mei en juni 2023, waarbij decorstukken vlam vatten. Bovendien raakte een acteur gewond na een val van zijn paard in september.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen