Historische beslissing: Loon op Zand krijgt gemeenschappelijk dorpshuis

Foto:

LOON OP ZAND – Tijdens de laatste raadsvergadering van donderdag 17 mei werd er een historische beslissing genomen voor de gemeenschap van Loon op Zand. Na jaren van onzekerheden, tegenvallers en verkeerde keuzes, werd er met een overweldigende meerderheid gestemd vóór de bouw van het langverwachte gemeenschappelijke dorpshuis. Dit wordt dé ontmoetingsplek voor alle inwoners en verenigingen, een bruisend hart voor de hele gemeenschap.

Van een ambitieus idee in het ‘Dromenlab’ tot aan de Wetering Plangroep volgde uiteindelijk het positieve besluit van de partijen Pro3, VVD, VoorLoon, CDA en Toekomstig KLM – het was een lange weg naar dit punt. De fractie van GemeenteBelangen had haar bedenkingen en stemde tegen, maar zij erkende wel het belang van deze mijlpaal voor de kern Loon op Zand.

Een van de meest verheugende aspecten van dit besluit was de unanieme goedkeuring van een motie die het college opdraagt om een gedegen exploitatie- en beheersplan op te stellen voorafgaand aan de bouw. Dit toont aan dat de gemeenteraad niet alleen gefocust is op het realiseren van het dorpshuis, maar ook op het waarborgen van een duurzame toekomst ervoor.

Pro3 is opgetogen dat na jaren van onzekerheid en teleurstellingen eindelijk een plan op tafel ligt dat aansluit bij de behoeften van de toekomstige gebruikers van het dorpshuis. Het feit dat de besluitvorming voor een project van deze omvang binnen een jaar werd gerealiseerd, verdient op zichzelf al lof. Een welverdiend compliment gaat uit naar alle betrokkenen: de ambtenaren, de wethouder, projectleiders, adviseurs, omwonenden en vooral het bestuur van het dorpshuis in oprichting.

De weg naar dit punt was lang en hobbelig, maar dankzij de vastberadenheid, samenwerking en visie van allen die betrokken waren, kunnen we nu met trots zeggen: “We kunnen gaan bouwen!” De toekomst van Loon op Zand ziet er stralend uit, met het gemeenschappelijke dorpshuis als kloppend hart van de gemeenschap.

Arno Gerhardus, namens de fractie van Pro3

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen