Theater De Leest presenteert het nieuwe theaterprogramma 2024-2025

Foto: Theater de Leest

WAALWIJK – Het theaterseizoen 2023-2024 loopt weer ten einde. We beleefden dit seizoen in ons mooie gefacelifte theater veel schitterende voorstellingen met een record aantal bezoekers (nu al ruim 64.000 alleen al voor de professionele voorstellingen).

Daardoor is het vaak ook druk in de foyers. Om hier iets aan te doen, vervroegen we in het nieuwe seizoen de aanvangstijd van de grote zaal naar 20.00 uur (i.p.v. 20.15 uur). De aanvangstijd van de kleine zaal blijft 20.30 uur, waardoor de spreiding van onze bezoekers in de foyers verbetert. En om bezoekers in de pauze of na afloop aan de bars sneller te kunnen helpen, worden de kleine zaalvoorstellingen in het nieuwe seizoen ook inclusief een drankje, net als de grote zaal.

Nieuw theaterprogramma

Met trots presenteren wij nu ons nieuwe theaterprogramma, dat evenals vorig jaren weer heel veel verrassende, veelzijdige en sprankelende voorstellingen te bieden heeft.

Er zijn een hele reeks grote namen gestrikt met cabaretiers als Najib Amhali (drie avonden) en Claudia de Breij (drie avonden), Tineke Schouten (twee avonden), Bert Visscher (twee avonden), Plien & Bianca (twee avonden), Christel de Laat (vijf avonden), Pieter Derks, Guido Weijers, Jandino, Rundfunk, Veldhuis & Kemper en vele anderen.

We hebben een ook weer veel topacteurs in huis: Anna Drijver, Anne-Wil Blankers, Liz Snoijink, Jeroen Spitzenberger, Soy Kroon, Angela Schijf, Wendell Jaspers, Porgy Franssen e.v.a. Ook Bouke, Douwe Bob, Jett Rebel, Jamai, Scapino Ballet Rotterdam en Francis van Broekhuizen maken hun opwachting.

Liefhebbers van musical komen aan hun trekken met o.a. Eiffel, de musical, Josephine B – Een leven in Revue over Josephine Baker en A XXXmas Carola met Musical Award winnares Suzan Seegers.

Ons dansaanbod is weer klein maar fijn, met sterdanseres Igone de Jongh, Scapino Ballet en Introdans met Krisztina de Châtel.

Voor de jongere bezoeker hebben we De Proefkeuken Theatershow, De NEEhoorn, Meneer Monster en De Grote Slijmmusical geboekt.

De allerjongsten kunnen o.a. genieten van de musicals Nijntje, Fien & Teun en De Kleine Zeemeermin De Musical. Nieuw dit seizoen: Jeugdvoorstellingen in de Kleine zaal zijn gratis voor kinderen t/m 12 jaar! De actievoorwaarden hiervoor zijn te vinden op de site. En er worden weer kinderworkshops aangeboden in samenwerking met Kunstencentrum Waalwijk.

Bijzondere voorstellingen, bijzondere locaties

Vanwege het grote succes van enkele seizoenen geleden, komt Faulty Towers, The Dining Experience terug naar Waalwijk. Ook is er weer een prachtig Kerstconcert door Anúna in Sint Jan de Doper en staat de toneelvoorstelling Vallicht van Romijn Conen in de Raadzaal van het Huis van Waalwijk.

Theater uit de regio

Naast een hele rits aan professionele voorstellingen geeft het lokale talent ook kleur aan het programma van De Leest. De volgende gezelschappen schitteren komend seizoen weer op onze podia: Musicalgroep Djemm!, Liedertafel, OOG (die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert), Kindermusicalgroep De Notenkrakers, De Longstreetsingers, Senioren Toneel Waalwijk, Musicalgroep M-Workx en Kunstencentrum Waalwijk

Films

Komend seizoen staan er ook weer ca. 250 films op het programma. De filmdata en jeugdfilms tijdens schoolvakanties worden vanwege de actualiteit in de loop van het seizoen via de website en andere publiciteitskanalen bekend gemaakt.

Culinair

Wegens succes blijven we ook komend seizoen brasseriearrangementen aanbieden bij theatervoorstellingen en films en kun je ongestoord genieten van een compleet verzorgd avondje uit.
Een andere culinaire optie is een theaterdiner in Bistro Jan: zes toffe gerechtjes om samen te delen. Met als afsluiter koffie of thee in Theater De Leest. Ontvangst voor het theaterdiner is tussen 17.00 en 18.00 uur en je vertrekt uiterlijk naar De Leest om 19.30 uur (5 minuten lopen). Voor meer informatie: www.janwaalwijk.nl

Vrienden van De Leest

Vrienden hebben voorrang op andere gasten bij het bestellen van kaarten en krijgen bij veel theatervoorstellingen en alle films korting. Daarnaast zijn er nog andere extra’s die Vrienden ontvangen. Check daarvoor de site.

Voorverkoop

Vanaf maandag 6 mei is het complete nieuwe theaterprogramma te bekijken op www.deleest.nl. Bezoekers die de afgelopen 2 seizoenen twee of meer theatervoorstellingen in De Leest bezochten krijgen de nieuwe theaterbrochure in de week van 6 mei toegestuurd. De voorverkoop start op vrijdag 17 mei om 11.00 uur via de site. Voor Vrienden van De Leest start de voorverkoop al op dinsdag 14 mei om 11.00 uur.

Vroegboekkorting

Bestel je tijdens de voorverkoop, die loopt t/m maandag 19 augustus, kaarten voor 4 voorstellingen of meer, dan krijgt je 5% vroegboekkorting. Vrienden ontvangen zelfs 10% vroegboekkorting ongeacht het aantal voorstellingen dat ze bestellen. LET OP! Voor voorstellingen waarbij vermeld staat ‘geen kortingen’ geldt de vroegboekkorting niet.

Start reguliere kaartverkoop

Dinsdag 20 augustus om 11.00 uur start de reguliere kaartverkoop. Vanaf dan is de balie van het bespreekbureau (tel. 0416-331751) weer geopend op werkdagen van 11.00 tot 13.00 uur. Op maandagen is de theaterkassa uitsluitend telefonisch bereikbaar tussen 11.00 en 13.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen