46e Nacht van Loon op Zand

LOON OP ZAND – In het weekend van 20 op 21 april organiseert Wandelsportvereniging Hart van Brabant voor de 46e keer de Nacht van Loon op Zand. Dank op de eerste plaats aan de Scouting vereniging Pastoor Simonsgroep voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie! Ook dank voor alle medewerking toegezegd gekregen zodat deze Nacht van Loon op Zand door kan gaan!

Dank ook aan alle medewerkers van de Gemeente Loon op Zand voor al hun inzet om al de verandering in een zo’n kort tijdsbestek rond te maken. Meteen ook maar benoemen al onze sponsors: Het is al zo vaak gezegd, maar zonder deze groep geen Nacht van Loon op Zand!

De Internationale –snel- wandelwedstrijd start op zaterdag om 21.00 uur, vanaf het Scouting Pastoor Simonsgebouw, op de Klokkenlaan, daar is ook de finish 15 uur later zondag om 12.00 uur.

Deelnemers

Toch weer een mooi deelnemersveld. Er kan tot zaterdagmiddag nog ingeschreven worden op alle onderdelen van de Nacht van Loon op Zand. Ook internationaal zien we dit zelfde beeld. Wel deelnemers maar pas heel laat de bevestiging. Onder de deelnemers Belgen en lopers uit Luxemburg.

Startschot

Wethouder Suzan Mandemakers zal zaterdagavond, om 21.00 uur, het startsein geven, waarna de 46e Nacht van Loon op Zand van start kan.

Ander parcours

De Nacht van Loon op Zand heeft vanwege de verplaatsing naar het Scoutinggebouw heel, wat veranderingen ondergaan. Gestart wordt met de traditionele 2 kleine rondes vanaf de Klokkenlaan, het Vrijerslaantje, Stukje Kasteellaan, Castellanie, Klokkenlaan terug naar de Scouting. Daarna gaat men over op de grote rondes: Start ingang gebouw Scouting Pastoor Simons groep. L.A. Klokkenlaan. Einde oversteken en L.A. Kerkstraat, R.A. Hogesteenweg, R.A. van Salm Salmstraat, R.D. van Hornestraat, R.A. Venloonstraat, L.A. Esdoornlaan, buigt naar rechts, L.A. Berkenlaan, R.A. Eikenlaan, R.A. Elzenpad, oversteken Kloosterstraat en L.A., R.A. Ecliptica, R.A. Ruimtevaartstraat (met de verzorging en controlepost), R.D. langs garages, R.A. Ursa Minor, Kloosterstraat oversteken en L.A.. bij pleintje R.A. langs Kiosk, R.D. Oranjeplein, L.A.Tuinstraat, (stoep links volgen), R.D. (na kerk) Dr. van Kesselstraat, Kerkstraat, meteen L.A. Klokkenlaan, R.A. via parkeerterrein naar poort Scouting, door scouting gebouw, tel post en verzorging en finish.

Zondag morgen na 11.00 uur gaan alle lopers weer over op de kleine ronde tot aan de finish om 12.00 uur. De limiet ligt weer op 80 kilometer in 15 uur voor zowel dames als heren. Als men de 80 km heeft volbracht mag men stoppen, maar ook doorlopen om de 15 uur vol te lopen. Zowel na 80 kilometer als na 15 uur komt er een klassement. Alle deelnemers die voldoen aan de limiet, ontvangen naast een diploma, met vermeld afstand en tijd en als beloning een beker.

Verzorging

De organisatie heeft op de grote ronde 2 verzorgingsposten staan, de 1e in het Scoutinggebouw en de 2e in de Ruimtevaartstraat, waar de lopers van eten en drinken worden voorzien.

Tijdwaarneming

Vanuit het scoutinggebouw wordt de hoofd tijdwaarneming geregeld. Bij doorkomst krijgt men op een scherm meteen te lezen, de gelopen afstand, tijd en het gemiddelde, zodat iedereen meteen zijn eigen resultaat kan zien.

Wie worden de nieuwe winnaars?

[15 uur] Bij de dames zal Jacqueline van Drongelen, titelverdedigster, niet van start gaan! Wilma Driessen -3 maal winnaar bij de dames- lijkt nu de grote kanshebber! Rageni Schoop-Sewnarain is de voornaamste tegenstander. Bij de mannen is Erwin van Wijngaarden top favoriet. Na 2 maal achterelkaar winnaar komt Erwin voor de Wisselbokaal! De Belg Luc Nicque veelvoudig Belgisch kampioen lijkt de voornaamste tegenstander.

[80 km] Peter Van Hove (België) is bij de mannen titelverdediger en favoriet. Peter Asselman (België en winnaar 2021 15 uur) lijkt de voornaamste tegenstander. Bij de vrouwen is Larissa Droogendijk titelverdediger. Maar Andrea Kivits uit Vlijmen zou wel eens voor een daverende verassing kunnen gaan zorgen! Bart de Vries uit Harderwijk is favoriet voor de Scouting Pastoor Simonsgroep Debutantenbokaal. Voor de Gemeentelijke Promotie bokaal is er jammer genoeg maar 1 kandidaat: Yvonne Grootswagers uit Kaatsheuvel. De teamprijs: Hart van Brabant is hier titel verdediger en komt nu ook weer met een sterk team aan de start met Thomas Leijtens, Martin Vos en Yvonne Grootswagers. RWV Rotterdam en Dak Drunen zijn overige kanshebbers.

[Estafettewedstrijd] Ook hier is team Hart van Brabant –Rieks Haan, Ad Leermakers en Carl Durand- titelverdediger, maar zal een zware kluif krijgen aan het BNers team met de Belgische kampioene snelwandelen Liesbeth De Smet en Robin Van Hove en de Nederlandse Kampioene Jacqueline van Drongelen aangevuld met Anita de Roo.

Verkeersmaatregel

Vanaf zaterdag 20 april 21.00 uur is er geen doorgang mogelijk vanaf Kerkstraat naar de Klokkenlaan tot aan het scoutinggebouw en omgekeerd, bestemmingsverkeer uitgezonderd! Er is een omleiding aangegeven via de Kasteellaan om bij de sportvelden te komen. Dit tot uiterlijk zondag 21 april 12.15 uur.

Prijsuitreiking

Zondag 21 april, nadat alle lopers de finish hebben bereikt zal Wethouder Brekelmans alle winnaars huldigen en alle lopers die aan de limieten hebben voldaan hun beker en diploma overhandigen.

Vele kennen de geweldige sfeer nog die er in de begin jaren van de Nacht van Loon op Zand was in Loon op Zand. De tentjes, de lichtjes. de aanmoedigingen, het was een groot feest. Doet U daaraan weer mee?

Voor informatie – ook voor opzetten supporterstentjes- Nacht van Loon op Zand 2024 0416 362858 of een mail sturen naar: [email protected]. W.S.V. Hart van Brabant is er klaar voor! 20 april gaan we van start!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen