Doe mee en praat mee over de nieuwbouw van het Dorpshuis in Loon op Zand (voorheen De Wetering)!

Foto: GemeenteBelangen Loon op Zand

Het voorlopig ontwerp van het dorpshuis en de buitenruimte wordt in de komende weken in de raad besproken, waarbij we eindelijk te zien krijgen hoe het gebouw er van buiten en van binnen uit komt te zien en wat er voor inrichting van de buitenruimte is bedacht.

Komende donderdag 18 april krijgen we hier meer over te horen tijdens een beeldvormende ronde in de raadszaal van het gemeentehuis. De projectleider en de architecten zullen dan aan de gemeenteraadsleden en andere geïnteresseerden een presentatie geven over het proces en de plannen binnen en buiten en daarnaast wordt er een uitleg gegeven over de benodigde financiën (14,2 miljoen voor het dorpshuis, 1,4 mln voor de buitenruimte en 2 mln voor de sloop van het pand) die hiermee gemoeid zullen gaan.

De tekeningen en andere informatie kun je hier bekijken: https://loonopzand.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/b5febfaf-f20c-4969-9c2d-e033ba0ea468

Ook jij als inwoner kunt bij het overleg van donderdag aansluiten en meepraten of vragen stellen, gewoon vanaf de tribune. Dat is het mooie van een beeldvormende ronde.

Op donderdag 25 april wordt dit plan nogmaals besproken, dan is dat opiniërend. Als je hier iets wilt zeggen of vragen kan dat ook, dan is het als inspreker aan het begin van de vergadering (maximaal 5 minuten).

Op donderdag 16 mei wordt aan de raad gevraagd te besluiten over de financiële kredieten. Inspreken is dan niet meer mogelijk.

Dus ben je nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren? Kom dan ook meeluisteren en meepraten op 18 april om 19:30 uur. Vanuit de fractie van GemeenteBelangen horen we ook graag wat jullie ervan vinden, dus hopelijk zien we je donderdagavond in de raadszaal van het Klavier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen