Organisaties uit Loon op Zand, de Moer en Kaatsheuvel ondertekenen convenant Gouden Formule

Wethouder Suzan Mandemakers installeert de vier Goudzoekers.
Wethouder Suzan Mandemakers installeert de vier Goudzoekers.
Foto: Joris Buijs

LOON OP ZAND – In totaal dertig organisaties uit De Moer, Kaatsheuvel en Loon op Zand hebben hun handtekening onder het convenant van de Gouden Formule gezet. De organisaties beloven daarmee de Gouden Formule te omarmen en laten ze zien achter het initiatief te staan. De handtekeningen werden gezet tijdens de feestelijke kick-off van de Gouden Formule die afgelopen donderdag plaatsvond op het Van Haestechtcollege in Kaatsheuvel.

Wat is de manier waarop we met elkaar om willen gaan in Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer? Welke waarden staan bij iedereen centraal? In de gemeente Loon op Zand zijn kinderen, ouders, scholen, verenigingen en instellingen met elkaar in gesprek gegaan om die vraag te beantwoorden. Het resultaat? Drie duidelijke waarden voor de hele gemeenschap: ik ben welkom zoals ik ben, ik help anderen als ik kan en ik pas goed op alles om me heen. Met de Gouden Formule zorgt de gemeenschap met elkaar voor een fijne omgeving.

De eerste aanzet voor de Gouden Formule werd twee jaar geleden gegeven door Saskia Jansen, directeur van basisschool Den Bussel en Vanja Goossens, directeur van het Van Haestrecht College. Jansen, Goossens en tal van andere onderwijscollega’s constateerden dat het gedrag van de jeugd na de coronaperiode veranderd was en zagen dat er wat moest gebeuren. Dat nu twee jaar later zoveel partijen de Gouden Formule omarmen, hadden ze niet kunnen bedenken en hopen. Saskia Jansen: ”Iedereen mag er zijn, maar wel in een fijne setting.”

Vier Goudzoekers geïnstalleerd

Suzan Mandemakers, wethouder bij de gemeente Loon op Zand, heeft jeugdbeleid in haar portefeuille. Ze is blij met de Gouden Formule. “De drie waarden van de Gouden Formule zijn overal van toepassing,” zei Mandemakers tijdens de kick-off. “We moeten jongeren een veilige basis geven en ouders erbij betrekken.” Tijdens de kick-off werden de eerste vier Goudzoekers geïnstalleerd door wethouder Mandemakers. De Goudzoekers zetten zich in om de Gouden Formule zo breed mogelijk uit te dragen, als een olievlek. De eerste vier Goudzoekers zijn Marleen van Besouw, Mikki-Roos Cruijssen, Wilbert Smits en Marcel Maas.

We doen het samen

Désire van Veldhoven is projectleider van de Gouden Formule. Zij wist de gemeenschap enthousiast te krijgen en overtuigde alle betrokkenen van het belang van de Gouden Formule. “De kracht van de Gouden Formule is dat we het samen doen”, zei Van Veldhoven tijdens de kick-off. “Dat er nu zoveel partijen meedoen daar zijn we heel blij mee. De deur staat open voor organisaties en initiatieven die ook aan willen sluiten bij deze gouden beweging. Zonder de steun en het enthousiasme van de sportclubs, de gemeente, de medezeggenschapsraden, de ouderraden, de leerkrachten en directies van alle scholen hadden we dit nooit voor elkaar gekregen.”

Start Gouden Tiendaagse

De kick-off is één van de activiteiten van de Gouden Tiendaagse. Tijdens deze dagen is de Gouden Formule overal in Kaatsheuvel, De Moer en Loon op zichtbaar. Tijdens de Koningsspelen op vrijdag 19 april bereikt de Gouden Tiendaagse hoogtepunt. Aan die sportieve dag nemen meer dan 1.600 basisschoolleerlingen deel.

Meer weten

Wil je meer weten over de Gouden Formule? Je leest er alles over op www.goudenformule.nu.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen