Tien dagen lang staan Loon op Zand, De Moer en Kaatsheuvel in het teken van de Gouden Formule

Koningsspelen 2023
Koningsspelen 2023
Foto: Rolf Balkenende

LOON OP ZAND – Van 8 tot en met 19 april staan Loon op Zand, De Moer en Kaatsheuvel in het teken van de Gouden Formule. Tien dagen lang zijn de drie waarden van de Gouden Formule overal in de gemeenschap zichtbaar. De Tien Dagen van de Gouden Formule starten op 8 april met een feestelijke kick-off en bereiken hun hoogtepunt op 19 april tijdens de spectaculaire Koningsspelen.

Wat is de manier waarop we met elkaar om willen gaan in Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer? Welke waarden staan bij iedereen centraal? In de gemeente Loon op Zand zijn kinderen, ouders, scholen, verenigingen en instellingen met elkaar in gesprek gegaan om die vraag te beantwoorden. Het resultaat? Drie duidelijke waarden voor de hele gemeenschap: ik ben welkom zoals ik ben, ik help anderen als ik kan en ik pas goed op alles om me heen. Met de Gouden Formule zorgt de gemeenschap met elkaar voor een fijne omgeving.

Organisaties tekenen convenant

De Gouden Formule wordt pas écht goud als iedereen meedoet. Tijdens de kick-off op donderdagavond 11 april ondertekent een groot aantal organisaties uit de gemeente Loon op Zand daarom een gezamenlijk convenant. Door hun handtekening onder de drie waarden te zetten, beloven deze partijen de Gouden Formule te omarmen en laten ze zien achter het initiatief te staan.

Tijdens de kick-off worden ook de eerste Goudzoekers bekendgemaakt. Goudzoekers zijn actief binnen de gemeenschap en hebben allemaal een ander netwerk. De Goudzoekers zetten zich in om de Gouden Formule zo breed mogelijk uit te dragen, als een olievlek. De kick-Off vindt plaats op het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel en start om 19.00 uur. Aanmelden voor de kick-off kan via goudenformule.nu/kick-off.

Team Gouden Formule toert door de gemeente

Het team van de Gouden Formule gedurende tien dagen langs sportverenigingen, basisscholen, opvangorganisaties, jongerenwerk en de Koningsspelen. Het team deelt informatiemateriaal uit en stimuleert zoveel mogelijk mensen om aan de slag te gaan met de Gouden Formule.

Kinderen spelen Gouden Spel tijdens Koningsspelen

Tijdens de Koningsspelen op vrijdag 19 april bereiken de Gouden tien dagen hun hoogtepunt. De Koningsspelen vinden plaats aan de Eikendijk in Kaatsheuvel. Meer dan 1.600 basisschoolleerlingen nemen deel aan deze sportieve dag. De bovenbouw maakt die dag kennis met allerlei sporten en leert op die manier hoe je met elkaar omgaat. In de onderbouw richten de spelen zich op samenwerken. Winnen speelt geen rol.

Een van de spelen waarmee kinderen aan de slag gaan is het Gouden Spel. Dit spel is speciaal door het BeweegBuro ontwikkeld voor de Koningsspelen. Aan de hand van het Gouden Spel leren kinderen actief wat de drie waarden van de Gouden Formule betekenen. Het spel kan ook na vrijdag 19 april op iedere straathoek gespeeld worden.

Meer weten

Wil je meer weten over de Gouden Formule? Je leest er alles over op www.goudenformule.nu.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen