Opnieuw Boekenbeurs in Waspik

Foto: SCC den Bolder

WASPIK – Al jaren is de Waspikse Boekenbeurs een begrip bij iedere liefhebber en verzamelaar in de verre omtrek. Oorspronkelijk werd de beurs georganiseerd door Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak. Die vereniging werd opgeheven en daarmee leek de Waspikse Boekenbeurs voorgoed verleden tijd.

Maar de organisatie werd in 2022 overgenomen door SCC Den Bolder. Den Bolder moest verbouwd worden en kon de opbrengst van de Boekenbeurs goed gebruiken voor het nieuwe interieur. Het zou een eenmalig evenement worden. Het enorme succes en het enthousiasme van bezoekers en vrijwilligers zorgden er echter voor dat opnieuw een beurs georganiseerd wordt. Ditmaal niet in de voormalige Theresiakerk, maar in Den Bolder zelf. Veel bezoekers zullen wellicht de sfeervolle ambiance van de oude kerk missen. Daar staat tegenover dat men nu in een goed verwarmde en verlichte ruimte heerlijk urenlang kan snuffelen. En wie even uit wil rusten kan dat doen met een lekker bakje koffie of iets dergelijks.

Wederom valt er weer genoeg te snuffelen. Er zijn boeken in verschillende categorieën, zowel fictie als non-fictie. Mooie romans en streekromans; spannende thrillers. Waargebeurde verhalen en biografieën….Daarnaast hele bijzondere geschiedenisboeken, met name ook over de 2e Wereldoorlog. Bijzonder fraaie boeken zijn binnengekomen in de categorie Flora en Fauna: onder andere specialistische boeken over vogels, vlinders, mossen, planten en nog veel meer. De categorie Kunst is ruim vertegenwoordigd, evenals de kookboeken. Boeken waar de sorteerders niet zo gauw een label op konden plakken zijn terug te vinden in de categorie “allerlei”. Een categorie die je zeker niet over mag slaan! En natuurlijk is er ook een speciale hoek voor de jeugd.

De muziekliefhebber komt ook aan bod, want naast boeken zijn er platen en cd’s en voor de filmliefhebbers dvd’s. Legpuzzels zijn er te kust en te keur. Nieuw dit jaar zijn de bordspelletjes.

Op een centrale plek in Den Bolder zal de “Bijzondere tafel” neergezet worden. Hierop worden de items uitgestald die een beetje hoger geprijsd zijn, omdat ze mogelijk bijzonder zijn: De zogenaamde pareltjes van de beurs!

De “Den Bolder Boekenbeurs” vindt plaats in het Paasweekend en wel op de volgende tijden:

  • vrijdag 29 maart van 15.00 uur tot 20.00 uur
  • zaterdag 30 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • maandag 1 april van 10.00 uur tot 16.00 uur

Let op: Op 1ste Paasdag is er géén beurs.

Locatie: SCC Den Bolder
Schoolstraat 19
5165 TR Waspik

Entree: € 1,00. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

De opbrengst is bestemd voor nieuwe theaterstoelen voor Den Bolder.
Info: www.denbolder.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen