In de Werkplaats Loon op Zand

Foto: Bibliotheek Midden Brabant

LOON OP ZAND – In de bibliotheek worden elke maand workshops georganiseerd waarbij kinderen digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Meedoen aan de workshops kan in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant. Wat ga jij maken in de Werkplaats?

Thema: Micro:bit programmeren

Ontdek de magie van coderen met de micro:bit, een mini-computer die je zelf kunt programmeren. We gaan samen spannende projecten maken! Laat lampjes knipperen, maak je eigen mini-spelletjes, en laat de micro:bit reageren op geluiden en bewegingen. Zonder codeerervaring kun je met de micro:bit aan de slag, maar je kunt ook een echte programmeertaal als Python gebruiken. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe je technologie kunt gebruiken om je ideeën werkelijkheid te maken.

In maart en april gaan we In de Werkplaats met de micro:bit aan de slag. Als je in staat bent om meerdere keren mee te doen dan kun je wat verder aan je eigen project werken. Zo niet, dan maken we per plekke een project op maat.

Praktische informatie

Data: vrijdag 22 maart, 19 april en 24 mei.
Tijd: 15.00 – 16.30 uur
Locatie: de Bibliotheek Loon op Zand, De Venloene 1
Kosten: gratis
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
Aanmelden verplicht: via https://bibliotheekmb.op-shop.nl/

Kijk op www.facebook.com/bibliotheekloonopzand voor meer informatie en andere activiteiten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen